Adınız ambulansta yaşasın kampanyası

Adınız ambulansta yaşasın kampanyası


OSMANİYE (A.A) - İl Sağlık Müdürlüğü kentte hizmet veren ambulans sayısını artırmak için Adınız ambulansta yaşasın kampanyası başlattı.
     İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz, İlk Yardım Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, hayırsever kişi ve kuruluşlardan ambulans desteği beklediklerini söyledi.
     Cingöz, hayırsever kişi veya kuruluşlar tarafından hibe edilecek ambulansların üzerine eğer istenirse Sağlık Bakanlığının belirlediği standartlarda hibe edenin adının yazılacağını belirtti.
     Acil sağlık hizmetlerinin daha iyi sürdürülebilmesi için ambulansın önemli olduğunu belirten Cingöz, 112 acil servis istasyon sayısını da artırmayı hedeflediklerini kaydetti.
     İl genelinde 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde 12 ambulans olduğunu hatırlatan Cingöz, şöyle devam etti:
     Açılması planlanan istasyonların aktif hale gelmesi ile birlikte ambulans ihtiyacının bakanlığımız tarafından veya hibe yoluyla karşılanması gerekiyor. Bizlerin öncelikli görevi sağlık hizmetlerini adil, ulaşılabilir ve kesintisiz bir şekilde sürdürmek. Bu hedef doğrultusunda yapılan çalışmalar kapsamında ambulans hibe edilmesinin özendirilerek, ülke genelinde tam donanımlı acil yardım ambulans sayısının arttırılması hedefleniyor. Acil yardım ambulanslarının tam donanımlı ve yeterli sayıda olması hayati önem taşır. Artık hayırsever vatandaşlarımızda, trafik kazaları, kalp krizleri, yaralanmalar gibi birçok acil durumda hayat kurtaran, 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 112 Acil Sağlık Hizmetlerine ambulans hibesinde bulunarak hayat kurtarabilecekler.
    
     -8 Ayda 16 bin 383 vaka taşındı-
    
     Osmaniyede 112 acil servis ekiplerinin sağlık kuruluşlarına ayda ortalama 2 bin 50 vaka taşıdığını bildiren Cingöz, İlimizde 2012 yılı Ağustos ayı sonu itibariyle sağlık kuruluşlarına 16 bin 383 vaka taşınmıştır. İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezine günlük ortalama gelen bin 600 çağrıdan maalesef sadece 65i doğru çıkmaktadır. Bu da bizi üzmektedir. 2012 yılı içerisinde Düziçi, Hasanbeyli ve Toprakkale ilçelerinde birer adet istasyon daha açılacak dedi.
     Cingöz, toplantıdan sonra bakanlık tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 4 kişi kapasiteli iki ambulansı tanıttı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adınız ambulansta yaşasın kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER