2. Ulusal Tıp Öğrencileri Kongresi

2. Ulusal Tıp Öğrencileri Kongresi -6 üniversiteden öğrenciler ve akademisyenlerin katıldığı kongre başladı


BOLU (A.A) - 2. Ulusal Tıp Öğrencileri Kongresi başladı.
     Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen kongrede konuşan Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, AİBÜnin hızla geliştiğini söyledi.
     AİBÜnün Türkiyenin ilk vakıf destekli üniversitesi olduğunu anımsatan Özeroğlu, İzzet Baysalın büyük destekleri ile kurulmuştur. İki metropol arasında gelişmeye çok açık bir üniversitedir. Öyle hızla gelişiyor ki Türkiyenin en önemli üniversitelerinden biri olacak. Bu kongreler de bunun göstergesi diye konuştu.
     AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise pek çok etkinlik düzenlendiklerini, tıp fakültesi öğrencilerinin düzenlediği kongrenin ayrı öneme sahip olduğu anlattı.
     Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da hızla gelişen tıp fakültesinin Türkiyedeki sağlık turizminde önemli yer tutacağına inandıklarını kaydetti.
     AİBÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin konserinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Atbaşoğlu, Hekimlik - Sinir Bilimleri İlişkisi konulu konferans verdi.
     Kongrede, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve İnönü Üniversitesinden akademisyenler, normal doğum, behçet hastalığı, hareket bozuklukları, kronik böbrek yetmezliği gibi çeşitli konularda sunum yapılacak.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 2. Ulusal Tıp Öğrencileri Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER