Uraçin: Öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği nasıl sağlanacak?


Cihan Sendikaları Konfederasyonu ve Aktif Eğitim Sen Kars İl Temsilcisi Seyit Uraçin son zamanlarda ülkede artan terör saldırılarını kınadı. Uraçin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerine, "Yaklaşan 2015-2016 eğitim öğretim döneminde, şehir merkezlerinde üniformalı ve silahlı güvenlik güçlerinin güvenliği tam olarak sağlanamamışken milyonlarca öğrenci ve yüz binlerce öğretmenin güvenliği nasıl sağlanacaktır?" diye sordu.

Her geçen gün şiddetini artıran terörizmin neticesinde onlarca şehit haberleri ile derinden sarsıldıklarını ifade eden Cihan Sendikaları Konfederasyonu ve Aktif Eğitim Sen Kars İl Temsilcisi Uraçin yaptığı basın açıklamasında, "Bu hain saldırıları gerçekleştirenleri, gizli ve açık destekçilerini, terör üzerinden aşağılık çıkar hesapları yapanları, karanlık emellerini gerçekleştirmek için vatan evlatlarının canına kastedenleri, bu saldırılara göz yumarak fırsat verenleri şiddetle kınıyoruz." dedi.

TERÖRDEN KENDİ ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA FAYDALANANLARI KINIYORUZ'

Asırlardır bu coğrafyada dili, dini, teni farklı milletlerin yaşadığına değinen Uraçin, "Farklılıkları zenginlik addetmiş, Asr-ı Saadetten aldıkları kardeşlik mesajlarını Anadolu'nun şefkatli bağrında insanlara sunmasını bilmiş, insanlığa medeniyet götürmüş zengin bir geçmişin mirasçıları olarak, sen ben demeden Sarıkamış'ta Çanakkale'de bir ve beraber olma adına cepheden cepheye koşan dedelerin torunları olarak, komşumuz Iğdır'da, yine Dağlıca'da ve diğer illerimizde miras aldığımız bu kardeşliği bozmak ve bitirmek adına her türlü menfur emellerini gerçekleştirmek adına terörle beslenen, terörden kendi çıkarları doğrultusunda faydalanan iç ve dıştaki şer odaklarını kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Devletin tüm dinamikleriyle ,siyasi beklenti ve ihtiraslarını bir kenara bırakıp, kanlı eylemleri yaparak, milletin bağrına hançer sokanları bulup hesap sormalarını istediklerini belirten Uraçin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Birtakım siyasi hesaplar uğruna bu vatanın tek bir evladının ayağına diken batmasına dahi tahammülümüz yoktur. Bu menfur olaylara sebep olanlara hem dünyada hem ahirette önce şehitlerimiz, onların arkada bıraktığı aileleri, babasız kalan çocukları, milletimizin her bir ferdi hesap soracaktır. Rabbimizden, karşımızda ülkenin bütünlüğünü bozmak için birliktelik yapmış olan bu kara zihniyet ordusunu hezimete uğratmasını, emellerine ulaştırmamasını, kendi kapkaranlık dünyalarında boğulup yok olmalarını dileyerek, tüm şehitlerimiz için bir kez daha acımızı ifade ederek, onlara Allahtan rahmet, geride bırakmak zorunda kaldıklarına da sabr-ı cemil diliyorum. Milletimize de sağduyulu olarak, provokasyonlara gelmeden her zamankinden daha fazla kenetlenerek, birlik beraberliğimizi perçinleyerek terör ve terörle beslenenlere karşı dimdik durmamız gerektiğini belirtmek isterim."

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİN GÜVENLİĞİ NASIL SAĞLANACAK?

Cihan Sendikaları Konfederasyonu ve Aktif Eğitim Sen Temsilcisi Uraçin, ayrıca, yıllardır dağlarda olduğu bilinen terör olaylarının son zamanlarda şehirlere indiğine atıfta bulunarak, şöyle konuştu: "Hal böyle iken okulların açıldığı şu günlerde yaklaşık bir milyon eğitim çalışanı ve milyonlarca öğrencimiz adına hükümet ve MEB yetkililerine soruyoruz: 1. Şehir merkezlerinde üniformalı ve silahlı güvenlik güçlerinin güvenliği tam olarak sağlanamamışken milyonlarca öğrenci ve yüz binlerce öğretmenin güvenliği nasıl sağlanacaktır?

2. Bir kısım yetkililer hükümetin barış sürecini uyguluyor göründüğü dönemde terör örgütünün yollara mayın-bomba döşediğini söylemiştir. Kırsalda öğretmen ve öğrencileri taşıyan araçları-servis araçlarını anılan tehlikelerden korumak üzere gerekli tedbirler alınmış mıdır?

3. Millet olarak terör örgütlerinin bir kısım kamu görevlilerini alıkoydukları-kaçırdıkları bilinen terör yöntemlerindendir. Özellikle köylerde görevli öğretmenlerimizin benzer saldırılara maruz kalmaması için kimler tarafından hangi önlemler alınmıştır?

4. Okulların kapalı olduğu dönemlerde yaşanan okul kundaklama hadiselerinin eğitim-öğretim sezonunda öğrenci ve öğretmenler okulda iken yaşanmaması için hangi çalışmalar yapılmıştır?

5. Özellikle tek öğretmenli okullarda görevli meslektaşlarımızın güvenliği nasıl sağlanacaktır? Neredeyse şehir merkezlerine kadar inen terör olaylarının can yaktığı ve milleti huzursuz ve tedirgin ettiği bir ortamda devlet ve hükümet yetkililerinin okul, öğretmen ve öğrencilerin güvenliği konusunda ciddi önlemler alması gerekmektedir.

Ülkemizin başına son otuz yılda musallat olan terör belası nedeniyle millet olarak 125 öğretmenimizi şehit verdik. Hepsini rahmetle anıyoruz. Bizler millet olarak ve eğitim çalışanları olarak yeni şehit haberleri almak istemiyoruz. Meslektaşlarımızı mel'un teröre kurban vermek istemiyoruz. İlgili kamuoyunun korkuya teslim olmasını istemiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Uraçin: Öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği nasıl... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER