Ulusal Süt Konseyi'nde Harun Çallı güven tazeledi


Süt sektörünün bütün taraflarını çatısı altında toplayan Ulusal Süt Konseyi'nin (USK) 4. Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. Harun Çallı, USK Yönetim Kurulu Başkanlığı'na yeniden seçildi. Prof. Dr. Muhittin Özder başkan yardımcısı olurken, Prof. Dr. Atilla Yetişemiyen de muhasip üyeliğine getirildi.

USK Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, toplantıda yaptığı konuşmada sektörün genel durumu ile ilgili bilgi verdi. Türkiye'de çiğ süt üretiminin 18,5 milyon tona ulaştığına işaret eden Çallı, "Süt üretiminde çok ciddi bir artış var. Bu sütün değerlendirilmesi gerekiyor. Süt, zengin içeriğiyle, insan sağlığı bakımından mutlaka tüketilmesi gereken mucizevi bir ürün. Bu bilincin oluşturulması noktasında hepimize görev düşüyor. Çocuklar doğduğundan itibaren iki yıl süreyle anne sütü ile besleniyor. Bu kadar faydalı bir ürün olan süt, halk sağlığı bakımından kritik öneme sahip." dedi.

Okul sütüne de değinen Çallı, çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırılması ve sütün bollaştığı dönemde pazarı dengelemekte fayda sağlayan Okul Sütü Programı'nın Şubat ayında 5. kez uygulanacağını kaydetti. Çallı, "Bunun okulların açık olduğu tüm döneme yayılmasını istiyoruz. İnşallah yeni bakanımız da destek verir, okul sütü tüm yıla yayılır." diye konuştu.

Öte yandan süt tozu desteği kapsamında 30 bin süt tozunun yurt içinden temin edildiğini, böylece ithalata da son verildiğini vurgulayan Çallı, süt ürünleri ihracatındaki engellerin kaldırılması için çalıştıklarını da belirtti.

"İHRACATIMIZ GELİŞMELERDEN OLUMSUZ ETKİLENİYOR"

Türkiye'nin süt ürünleri ihracatının geçen yıl, bir önceki yıla göre 160 milyon dolardan 250 milyon dolar civarına çıktığını, ancak bu yıl ülkemizin çevresindeki olumsuzluklardan etkilendiğini belirten USK Başkanı Çallı, "Etrafımızdaki ülkelerdeki olumsuz gelişmeler ihracatımızı sekteye uğratıyor. Bunların bir an önce sona ermesi, tarımsal hasılamız bakımından da çok önemli." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Ulusal Süt Konseyi'nde Harun Çallı güven tazeledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER