ULİS Başkanı Yaprak: Özel halk otobüsü şoförleri koruma altına alınmalı


Ulaşım İşverenler Sendikası (ULİS) Genel Başkanı Ali Yaprak, son dönemde artan özel halk otobüsü şoförlerinin sözlü ve fiziksel tacize uğramasına tepki gösterdi.

Yaprak, "Özel halk otobüsü şoförlerinin sözlü ve fiziksel tacize uğraması had safhaya ulaşmıştır. Can taşıyan özel halk otobüsleri şoförlerinin, psikolojisini bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Devlet derhal aynı zamanda kamu görevi yapan şoförlerimizi koruma altına almalıdır. Medyada yayınlanan 'halk otobüsü şoförlerine darp' görüntüleri bir nevi hırsıza yol göstermektir. Artık dayak yemeyeceğimizi belirtir, gerekirse tüm Türkiye'yi ayağa kaldırarak hakkımızı alacağımızı belirtmek isterim." dedi.

ULİS Genel Başkanı Ali Yaprak, son dönemde artan özel halk otobüsü şoförlerine yönelik sözlü ve fiziksel tacizin arttığına dikkat çekti. Türkiye'nin her yerinde esnaf araçlarına ve şoförlere darp girişiminin artığını belirten Yaprak, şunları kaydetti: "İstanbul başta olmak üzere, Türkiye'nin hemen her yerinde esnafımızın araçlarına ve şoförlerine darp girişimi had safhaya ulaşmıştır. Şoförlerimiz de, polis, zabıta, postacı vs. gibi kamu görevi yapmaktadır. Şoförlerimize yönelik her türlü hakaret, sözlü taciz ve darp girişiminin 'kamu görevlisini darp' suçundan yargılanmasını istiyoruz. Bu bağlamda, esnafımıza gelecek her türlü saldırı, sendikamız tarafından bizzat takip edilerek, suçu işleyen kişinin gerekli cezayı alması sağlanacaktır."

"Şoförleri darp girişimlerinde ulusal ve yerel medyaya büyük sorumluluk düşmektedir." diyen Yaprak, şu ifadeleri kullandı: "Şoförün darp edilmesine yönelik kamera kayıtlarının bundan böyle haber bültenlerinde verilmemesini temenni ediyoruz. Bu tip görüntüler, bir nevi 'hırsıza yol göstermek' olarak adlandırılabilir. Dayak yiyen, sözlü tacize uğrayan şoförün ekranlarda yer alması, bazı kendini bilmezlerin 'özel halk otobüsü şoförünü dövmenin' meşru bir yol olduğunu düşünmesine sebebiyet vermektedir. Bu tip haber ve görüntülerin esnafımıza yarar değil, zarar getirdiğini belirtmek isteriz."

Devletin şoförleri koruma altına alması gerektiğini vurgulayan Yaprak, şöyle konuştu: "Bu gibi sözlü taciz ve darp girişimleri, can taşıyan şoförlerimizin psikolojini bozmakta ve trafikte hata yapmasına neden olmaktadır. Son günlerde artan bu olaylar karşısında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin derhal harekete geçerek şoförlerimizi koruma altına alması gerekmektedir. Aksi durumda, daha fazla dayak yemeyeceğimizi belirtir, hakkımızı korumak için, metropoller başta olmak üzere Türkiye'nin genelinde hukuk çerçevesinde eylemler planladığımızı belirtmek isteriz. Gerekirse tüm Türkiye'yi ayağa kaldırırız, ama dayak yemeyiz. Esnafımıza ve kamuoyuna duyurulur." CİHAN
<< Önceki Haber ULİS Başkanı Yaprak: Özel halk otobüsü şoförleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER