Toplu cenaze namazı kılınan köyde 45 kişinin Korona testi pozitif çıktı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 8 gün önce karantina altına alınan Taşkınpaşa Köyü'nde toplu olarak cenaze namazı kılınması sonrası 45 kişinin Koronavirüs testi pozitif çıktı. Ürgüp Kaymakamlığı toplu cenaze namazı kılınmasına izin veren muhtar, muhtar azaları ve namazı kıldıran imam hakkında soruşturma başlattı.

SHABER3.COM

Ürgüp'te 900 nüfuslu Taşkınpaşa Köyü'nde oturan D.İ. ile eşi İ.İ, geçen mart ayında Diyarbakır'da yaşayan oğullarını ziyarete gitti. Ardından evlerine dönen çift, öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle Nevşehir Devlet Hastanesi'ne başvurdu. 

Hastanede çifte yapılan Koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine köy 21 Nisan'da karantina altına alındı.

Bu sırada köyde oturan Rıza Uzun ciğerlerinde yaşadığı sorunlar sebebiyle hayatını kaybetti. Rıza Uzun'un köyde kılınan cenaze namazına çok sayıda vatandaş katılarak, sosyal mesafe kuralına uymadı. 

SORUŞTURMA AÇILDI

Cenaze namazı sonrası sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde köyde yaşayan 45 kişinin Koronavirüs testi pozitif çıktı. Ürgüp Kaymakamlığı, bunun üzerine toplu olarak cenaze namazı kılınmasına izin veren köy muhtarı Emin Esentürk, muhtar azaları ve köye dışarıdan gelerek cenaze namazını kıldıran imam hakkında soruşturma başlattı. 

Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.    
<< Önceki Haber Toplu cenaze namazı kılınan köyde 45 kişinin Korona... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER