Telefonda kendini polis olarak tanıtan dolandırıcı yakayı ele verdi


Yozgat'ta vatandaşları telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtıp dolandırmaya çalışan M.T.(31) isimli şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre H.Ü.(55) isimli vatandaşı cep telefonuyla arayan, M.T., isimli şüpheli kendisinin komiser olduğunu, kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini ve terör örgütünün hesaplarını boşaltacağını belirterek, konu ile ilgili kendilerinin operasyon yapmak üzere olduklarını ve ne kadar parası varsa verecekleri hesaba ATM'den yatırmasını istedi. Şüpheli M.T'ye inan H.Ü. isimli vatandaş 3 bin 320 TL parayı PTT ATM'sinden kendisine verdiği hesaba yatırdı. Şüpheli M.T. 3 gün sonra tekrar H.Ü.'yü arayarak Ziraat Bankasından 10 bin TL kredi çekerek bu parayı da hesaba yatırmasını istedi. Bunun üzerine durumdan şüphelenen H.Ü., 155 Polis hattını arayarak bilgi verdi.

Harekete geçen, Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırma neticesinde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Yan-Dol Büro Amirliği ekipleriyle koordineli bir şekilde çalışarak Şanlıurfa'da bankaya parayı çekmeye gelen şüpheli M.T.'yi yakaladı. Şüpheli M.T.'nin Yozgat'ta 2, Şanlıurfa'da ise 4 olmak üzere toplam 6 faili meçhul telefon yoluyla dolandırıcılık olayının şüphesi olduğu tespit edildi.

Şüpheli, M.T., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Telefonda kendini polis olarak tanıtan dolandırıcı yakayı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER