Suudi Arabistan'daki 8 Türk okulu için kapatma kararı

Suudi Arabistan'ın Türk mallarına boykot uygulaması sürerken şimdi de ülkede Türkçe eğitim veren 8 okulu 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonunda kapatma kararı alındığı belirtildi.

SHABER3.COM

Suudi Arabistan, başkent Riyad ve diğer vilayetlerde faaliyet gösteren Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı 8 Türk okulunu 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonunda kapatma kararı aldı.

Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı, ülkenin kuzey batısında yer alan Tebuk, Riyad, Taif ve Cidde'deki Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullara kapatma kararını yazılı olarak iletti.

Aynı şekilde, Dammam ve Abha şehirlerindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların da Suudi Arabistan'ın yetkilerince ziyaret edilerek benzer kapatma kararlarının sözlü olarak tebliğ edildiği öğrenildi.

Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı'nın, yakın zamanda okullara gönderdiği kapatma kararında "eğitim yılı sonunda okullardaki faaliyetlerin sonlanacağı, öğrencilerin diledikleri okullara kayıt yaptırmaları hususunda kolaylık sağlanacağı, konuyla ilgili velilerinin bilgilendirilmesi gerektiği" aktarıldı.

"Mekke ve Medine'deki okullar 2020 sonunda fiilen kapatıldı"

Geçen aylarda TBMM alt komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitimi Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Suudi Arabistan'daki Türk okullarını gündeme getirmişti.

Suudi Arabistan'da 5 şehirde Türkçe eğitim veren 26 okul olduğunu ancak bazı sıkıntılar yaşandığını belirten Bilgili, Mekke ve Medine'deki okulların ''tüm girişimlere rağmen 2020 sonunda fiilen kapatıldığını'' söylemişti.

<< Önceki Haber Suudi Arabistan'daki 8 Türk okulu için kapatma kararı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER