Sürgün gazeteciler, Frankfurt Kitap Fuarı’nda ‘tutsak’ arkadaşları için yürüdü

Sürgün gazeteciler Türkiye'deki tutsak gazeteciler için, Frankfurt Kitap Fuarı'nda eylem yaptı. Sürgün gazeteciler basın açıklamasında Türkiye'de basın özgürlüğünün tamamen bittiğini ve muhalif isimlerin cezaevlerine konulduğunu vurguladılar.

SHABER3.COM

Uluslararası Gazeteciler Birliği (İnternational Journalists) Frankfurt’ta önemli bir etkinliğe imza attı. Yaptığı haberler ve yazdıkları köşe yazıları sebebiyle Türkiye’de cezaevinde bulunan gazeteciler için sessiz yürüyüş yapıldı.

TÜRKİYE BİLDİRİSİ OKUNDU

Türkiye’de tutuklu bulunan gazeteciler için İngilizce ve Almanca bildiri okundu. Türkiye’de kimin yaptığı belli olmayan darbe girişimi sebebiyle birçok insan gibi gazetecilerin de cezaevlerine atıldığı belirtildi.  Türkiye’de 300 bine yakın kitabın imha edildiğine vurgu yapılarak, yazarların cezaevine atıldığı vurgulandı.

CEZAEVİNDE VEFAT EDEN GAZETECİLER İÇİN BROŞÜR

Ardından tutukla gazetecilerin fotoğraflarının basılı olduğu tişörtleri giyen sürgün gazeteciler Frankfurt Kitap Fuarı’nda broşür dağıttı. Broşürlerde Türkiye’de halen tutuklu bulunan gazetecilerin yanı sıra cezaevinde hayatını kaybeden medya mensuplarıyla ilgili bilgeler yer aldı.

DÜNYANIN DİKKATİNİ TUTSAK GAZETECİLERE ÇEKME GİRİŞİMİ

Uluslararası Gazeteciler Birliği Başkanı Enes Engin Sağ, Türkiye ve diğer totoliter ülkelerde hak ihlaline uğrayan gazetecilerin sesini duyurmaya çalıştıklarını söyledi. Sağ, “Türkiye’de yıllarca gazetecilik yaptık. Artık Türkiye’de mesleğimizi icra edemediğimiz için Avrupa’ya gelmek zorunda kaldık. Ama Türkiye’de birçok arkadaşımız cezaevinde. Onların problemlerini özgür ortamda dile getiriyoruz. Dünyanın dikkatini Türkiye’deki tutsak gazetecilere çekmeye çalışıyoruz” diye konuştu.


<< Önceki Haber Sürgün gazeteciler, Frankfurt Kitap Fuarı’nda ‘tutsak’... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER