Soylu ile CHP arasında miting tartışması: Yalan söylemeye de utanmıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP'nin Mersin'de Valilik kararıyla yasaklanan Cumhuriyet Meydanı mitingine ilişkin yaptığı açıklamaya CHP'den jet yanıt geldi.

SHABER3.COM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin Meydanı'nda yapmayı planladığı mitingle ilgili açıklamalarda bulundu.


Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu için, "Siyaset kurnazlıkla değil asaletle yürür" dedi.

Soylu yaptığı paylaşımda Mersin Meydanı'ın 2014'ten beri siyasi partilere miting alanı olarak verilmediğini söyleyerek, "Acizliğe ve yalana başvurulması ve siyasi mağduriyet üretme çabası siyasi ahlakla bağdaşmaz" ifadelerini kullandı.

"YALAN SÖYLEMEYE DE UTANMIYOR!"
Bunun ardından CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Erkek, "Partili Cumhurbaşkanının siyasi ahlaktan yoksun kurnaz Bakanına bakın... Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda 2021 Eylül'ünde miting yapanın AK Parti Genel Başkanı olduğunu unutmuş! Yalan söylemeye de utanmıyor!" ifadelerine yer verdi.

Mersin Valisi’nin burada miting yapılmasının yasak olduğu yönündeki açıklamalarına CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Erdoğan da görecek vali de görecek. Mitingimizi yapacağız" mesajını vermişti.

ERDOĞAN ALANI DOLDURAMAMIŞTI
Mersin Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 Aralık'ta Mersin'de yapacağı mitinge izin vermedi. Valilik yayımladığı basın açıklamasında 17 Eylül'de Tayyip Erdoğan'ın miting yaptığı ancak dolduramadığı Cumhuriyet Meydanı'nın miting alanı olarak belirlenmediğini ifade etti. Mitingin “Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu Yanı Miting Alanında" yapılacağı duyuruldu.

Valilik açıklamasında Cumhuriyet Meydanı’nın miting alanı olarak belirlenmediği ifade edilse de aynı yerde Tayyip Erdoğan, 17 Eylül 2021’de toplu açılış töreni adı altında miting yapmıştı. Yapılan miting, katılımın düşük olmasından dolayı Silifke Belediyesi’nin çalışanlarının zorla mitinge getirilmesiyle gündeme gelmişti.
<< Önceki Haber Soylu ile CHP arasında miting tartışması: Yalan söylemeye... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER