Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: Tedaviye muhtaç bir hali ortaya koymaktadır


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'diktatör bozuntusu' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Akıl eksikliği, tedaviye muhtaç bir hali ortaya koymaktadır." ifadesi ile karşılık verdi.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nde (İŞKUR) bugün yapılan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürleri ile İstişare toplantısına katılan Bakan Süleyman Soylu, çalışma ve sosyal hayata dair hükümetin düzenlemeleri ve İŞKUR'a düşen görevler ile Suriyelilerin Türkiye'ye çalışma izni hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu konuşması esnasında CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'diktatör bozuntusu' diyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na "Üç tane alkış alabilmek için şehvete kapılma bir siyasetçinin yapmaması gereken hırçınlıktır, asabiliktir. Çok net söylüyorum ki akıl eksikliğidir. Üzüntü verici bir şeydir. Maalesef tedaviye muhtaç bir hali ortaya koymaktadır." diye tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun dün hiçbir konuşmasında 'bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne saldıran, Türkiye'yi terör örgütü karşısında suçlu ilan eden' akademisyenlere tek bir söz söylemediğine dikkat çeken Soylu, yaklaşık 14 yıldır her girdiği seçimden demokrasinin gücüyle çıkan Erdoğan'a söz söyleme acziyetine girdiğini savundu. Soylu, şöyle devam etti: "Hala sandıktan ders almayanlar demokrasiden, özgürlükten bahsediyorlar. 'Diktatör' diye suçluyor. Neyi 'diktatör' diye suçluyorsunuz? En büyük diktatör siyasete kazık çakma diktatörlüğüdür. En büyük diktatörlük milletin rey vermemesine, ders vermesine rağmen ondan anlamayıp yüzsüz bir şekilde bugün gelip kongrede genel başkan adayı olma diktatörlüğüdür. Ayıptır, yazıktır.
Her çıkan mağlubiyetten ders almaz tam tersi anlamsız ve karmaşık duygularla birlikte bu ülkenin cumhurbaşkanına, devlet başkanına, devlet reisine hakaret eden bir anlayışın içine girmek, üç tane alkış alabilmek için şehvete kapılma bir siyasetçinin yapmaması gereken hırçınlıktır, asabiliktir. Çok net söylüyorum ki akıl eksikliğindir. Üzüntü verici bir şeydir. Maalesef tedaviye muhtaç bir hali ortaya koymaktadır."

65 YAŞIN ÜZERİNDEKİ YÜZDE 27 NÜFUS BİZİM İÇİN ÇÖZÜLMESİ GEREKEN MESELE

Bakan Süleyman Soylu, ayrıca nüfus oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.
Soylu, şu ifadeleri kullandı: "500 milyon dolar emekliye maaş ödeyemeyen bir ülke, sosyal güvenlik sisteminde çalışanların emeklerinin karşılığının verilmesini birtakım çevrelerin bir takım kara delik olarak nitelendirildikleri, bütçemizde 2,27 sosyal güvenlik açığı olduğu, çalışanların emeklilik ve sağlık koşullarından istifade etmesinin her gün daha da zorlaştığı, işçi-işveren dengesi arasındaki o normal ilişkinin sürekli sürtüşme ve çatışmalara döndüğü ve insanların umutsuz olduğu bir tablo aslında bize çok uzak bir tablo değil.

Çok net ifade etmek istiyorum ki, özellikle 2075 yılında bizim nüfus projeksiyonlarımıza göre 65 yaşın üzerindeki yüzde 27 nüfus bizim için önemli bir çözülmesi gereken mesele olarak ortada durmaktadır. Bu sadece bize ait bir mesele değildir. AB içerisindeki ülkelerin toplam 65 yaş üzerindeki nüfusun yüzde 29 üzerinde olması bizim yüzde 19-20 bandında olmamız da bu topluluğa ifade etmek isterim ki çözmemiz gereken temel meselelerden biri olarak ortaya çıkmaktadır. Nüfusun gençleşmesinin, nüfusumuzun yaşlanmaya karşı tedbir alması gereken üç çocuk politikası belki birilerine fantezi gelmektedir. Ama bu bütün dünyanın en temel ulusal stratejisi olarak ülke politikalarında baş yerinde almaktadır.

Onun için Türkiye özellikle bugün uyguladığı politikalarla aldığı tedbirlerle birlikte yarına daha güçlü, emin bakabilen en azından yarının problemlerini göğüsleyebilecek bir politika tedbirler dizisi ortaya koymuştur ve bunu devam ettirecektir. İŞKUR Türkiye'deki istihdam hayatının bel kemiğidir. Bunu çok net şekilde altını çizerek ifade etmek istiyorum."

ÇALIŞMA HAYATININ ESNEKLİKLE BULUŞMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, çalışma hayatındaki esneklikle buluşma sağlamanın çok açık ve net olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Bu bir reform olarak Türkiye'de bugün masadadır. Tüm taraflarla bunu konuşuyoruz. Türkiye'de istihdama çok önemli bir katkı olarak ortaya konacağını gerçekleştiriyoruz. Türkiye cesur adımlar atmaktadır. Bugün bütün dünyanın hayreti içerisinde asgari ücretimizi yüzde 30 oranında artardık. Bunu nasıl yönetebileceğimiz ve bu konudan nasıl çıkacağınızı hayretle bize sordular. Sadece bunu sormadılar bir taftan bunu yapıyorsunuz bir taraftan emeklilerin refahını artırıyorsunuz, bir taraftan Suriyelerin Türkiye'de hem sağlığına gıdasına, barınmasına, eğitimine bütün insanlığınızı ortaya koyarak sahip çıkıyorsunuz."

SURİYELİLERİN TÜRKİYE'DE ÇALIŞMASI

"Bugün hükümetimiz cesur adım daha ortaya atmıştır." diyerek Suriyelilerin Türkiye'ye çalışmalarının önünü açtıklarından söz eden Bakan Soylu, "Burada gerek iş yaşam belgesi üzerinden bir felsefeyi hayata geçirmiş gerek çalışma hayatının pratikleri üzerinden yaklaşımlarda bulunmuş gerek arz-talep dengesini iyi bir şekilde oluşturan bir politikayı milletimizle çalışma hayatımızla buluşturmuştur. Emsal çalışma şartları içerisinde, bağımsız çalışma fırsat bulduğu bir çalışma hayatı bütünlüğünü Suriyeli kardeşlerimizle buluşturuyoruz. Bu bizim için önemlidir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: Tedaviye muhtaç bir hali... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER