Satranç dostluk maçı düzenlendi


Samsun'un Kavak ilçesinde İlk Kıvılcım Havza Spor Satranç Takımı ve Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesi Satranç Takımı ile dostluk maçı düzenlendi.

Düzenlenen satranç turnuvasına İlk Kıvılcım Havza Spor Satranç Takımı 9 ile 16 yaşları arasında 13 erkek ve 8 bayan sporcu ile Kavak'a gitti. Bir takımın 8 oyuncu ile oynadığı 2 tur yapıldı. İlk turda Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesi (A) takımı İlk Kıvılcım Havza Spor (A) takımını 5-3 yendi. Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesi(B) 6, Kıvılcım Havza Spor (B) 2 oldu.

İkinci tur maçında ise Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesi A takımı 1,5- İlk Kıvılcım Havza Spor (A) takımı ise 6,5 puan aldı. İlk Kıvılcım (B) takımı 3, Kavak Rıdvan Çelikel (B) takımı 5 puan aldı.

İlk Kıvılcım Havza Spor (A) takımı oynadığı iki maçtan bir galibiyet bir mağlubiyet aldı. İlk Kıvılcım Havza Spor (B) takımı ise oynadığı 2 maçı da kaybetti.

Antrenörlerden Mehmet Urhan maç sonrası bir açıklama yaparak, oyundan memnun olduklarını ve oyuncularının hataları ile eksikliklerini gördüklerini belirtti. Urhan, ayrıca rakip oyuncularının yaş olarak sporcularımızdan büyük olmasına rağmen güzel mücadele ettiklerini söyledi. Urhan, "Bu tür spor aktivitelerini yaparak sporcularımı ve gençliğimizin boş zamanlarını spor ile değerlendirmeyi sağlamak. Spor her zaman insanı dinç tutar ve sporcularımızı ve gençliği kötü alışkanlıklardan uzak tutup iyi bir sporcu olmalarını sağlamaktır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Satranç dostluk maçı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER