"Saldırı Almanya ve Türkiye'yi birlikte hedef aldı"


Almanya'daki sivil toplum kuruluşları (STK) ve Türkiye kökenli milletvekilleri "Türkiye'nin misafir odası" olarak bilinen İstanbul-Sultanahmet meydanında Alman turistleri hedef alan terör saldırısının hem Türkiye, hem Almanya'yı eş zamanlı hedef aldığını bildirerek saldırıyı sert şekilde kınadı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek, "12 Ocak günü İstanbul'daki terör saldırılarını en sert şekilde kınıyoruz." dedi. Saldırının kurbanları ve yakınlarının acılarını paylaştıklarını belirten Mazyek, "Bizler onlar için ağlıyoruz. Ve hem Türkiye, hem de çok sayıdaki Alman kurban için üzüntülerimizi, taziyelerimizi bildiriyoruz." açıklamasını yaptı.

"Saldırı hem Almanya, hem Türkiye'yi hedef aldı." diyen Mazyek, "Toplumlarımız arasında nefret ve alçaklık tohumları ekilmesine izin vermeyiz. Bu korkakça saldırı Türk Alman dostluğu ve her iki ülkemizi bir birinden ayıramayacaktır. Saldırı, terörün dininin olmadığını, tüm insanlığı hedef aldığını bir kez daha göstermektedir." dedi.

"Şiddetle kınıyoruz" başlıklı bir açıklama yapan ATİB Genel Başkanı İhsan Öner ise bombalı terör eylemini şiddet ve nefretle kınadığını vurguladı. Öner, "ATİB olarak Türkiye'nin yanındayız. Ölü ve yaralıların tamamına yakını Alman vatandaşı olması münasebetiyle, yakınlarına ve Alman halkına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum." dedi.

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) da terör saldırısını sert şekilde kınadı. Saldırının 10 kişinin ölümüne neden olduğunu hatırlatan TD-IHK Başktanı Rolf Königs, Başkan Yardımcıları Mehmet Eskiyapan ve Dr. Alexander Winkler, "Bu acı olayı kınıyoruz ve yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı diliyoruz. Tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bizler tüm dünyadaki terör olaylarına karşı barış, birlik ve dayanışmanın yanında duruyoruz." dedi.

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDF) ise "Sultanahmet katliamını yapan IŞİD terör örgütünü ve destekleyenleri nefretle kınıyoruz." açıklamasında bulundu.

TERÖRÜN DİLİ VE DİNİ YOK

İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırının derin üzüntüye neden olduğunu söyleyen Berlinli İşveren ve Girişimciler Derneği (BAREX) Başkanı Vedat Güney, "Terör bir barbarlıktır ve küresel bir sorundur. Bunun yanında dili ve dini de yoktur. Bugün her zamankinden çok hassasiyetle toplumsal değerlere ve önyargısız bir toplumsal birlikteliğe ağırlık verilmelidir. Ayrımcılığa karşı toplumun her ferdi ve aktörleri aktif katkı sağlaması gerekir. Bunun için her zamankinden çok farklılıklardan kaçınmak yerine, bunun toplumda ki yerini ifade edilmeli." ifadelerini kullandı.

Bremen Eyalet Meclis Başkan Vekili Yeşiller Partili Sülmez Doğan Türkiye'deki saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Doğan, "Bizim burada birlikte yaşadığımız ülkeden insanların bizim anne babalarımızın geldiği ülkede teröre kurban gitmesi çok üzücü. Bu saldırı bizi üzmekle kalmayıp bizim bu ülkedeki yaşantımızı da önemli ölçüde etkileyecek." dedi.

SPD Hamburg Eyalet Milletvekili Güngör Yılmaz ise "İstanbul Sultanahmet'teki intihar saldırısı hepimizi derinden üzdü. Terörün dini, dili, ırkı ve milliyeti yoktur. DAİŞ teröristlerinin kanlı saldırıları İslam dinine yapılan en büyük kötülüktür. İslam dininin teröre alet edilmesine kesinlikle izin vermemeliyiz. Her türlü terör, kimden ne gerekçeyle yapılırsa yapılsın şiddetle lanetlenmeli." açıklamasında bulundu.

Schleswig Holstein Türk Toplumu (TGS-H) Başkanı Dr.Cebel Küçükkaraca da yaptığı açıklamada İstanbul'daki saldırıyı kınadı. CİHAN
<< Önceki Haber "Saldırı Almanya ve Türkiye'yi birlikte hedef aldı" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER