Rusya, Washington'daki nükleer güvenlik zirvesine katılmıyor


Rusya, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenecek nükleer güvenlik zirvesine katılmıyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Nükleer Güvenlik Zirveleri'nin rolünü oynadığını ve artık politika gündemlerinin tükendiğini söyledi. Zaharova, Rusya'nın da 2016 yılında Washington'da gerçekleştirilecek zirveye katılma yönündeki hazırlıklarını durdurduğunu kaydetti.

Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamasında "Ülkemiz şimdiye kadar 3 Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katıldı. 2010'da Washington'da, 2012'de Seul'de ve 2014'te Lahey'de. Zirveler rolünü oynadı. Nükleer güvenliğin sağlanması yönünde ciddi ilerleme sağlandı. Ancak zirvelerin siyasi gündemleri artık tükendi." dedi.

Rus Sözcü, "Devlet ve hükümet başkanlarının katılmasını gerektirecek, uluslararası nükleer güvenlikte işbirliği alanında alınmayı bekleyen hayati önemde kararlar yok." diye ekledi. Zaharova, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de zirveye katılınması yönündeki hazırlıkların durdurulması talimatı verdiğini aktardı.

Zaharova son olarak Rusya'nın, "fiziksel nükleer güvenliğin güçlendirilmesini kararlılıkla desteklediğini" sözlerine ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, Washington'daki nükleer güvenlik zirvesine katılmıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER