Rusya Ukrayna'ya gaz için kredi vermeyecek


Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak 16 Haziran'dan itibaren peşin ödeme sistemine geçtiklerini hatırlatarak şu anda Ukrayna'ya sadece ödenen miktar kadar gaz sevkiyatı yaptıklarını ve kredi vermeyi düşünmediklerini açıkladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Novak, Rusya ve Ukrayna arasındaki gaz sevkiyatı hakkında bilgiler verdi. Novak Ukrayna'ya kredi verilecek mi sorusuna: "Bu sorular müzakere edilmiyor. Bildiğiniz gibi Gazprom 16 Haziran'dan itibaren peşin ödeme sistemine geçti ve sadece ödenen miktar kadar gaz sevkiyatı yapıyor. Hiçbir şekilde kredi ya da avans vermemiz söz konusu değil" şeklinde cevap verdi. Enerli Bakanı bu konuya Avrupa'ya Ukrayna üzerinden giden transit gazın da dahil olduğunu söyledi.

25 Eylül tarihinde Rusya, Ukrayna ve Avrupa Komisyonu 2 milyar metreküp gaz için 500 milyon dolar kredide prensip anlaşmasına varmışlardı. Bunun dışında Rusya tarafı yaklaşan anormal soğuklar hakkında uyarıda bulunarak Ukrayna'nın elindeki gazın kış için yeterli olmayacağını, 5-7 milyar metreküp daha gaza ihtiyacı olduğunu savundu. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Ukrayna'ya gaz için kredi vermeyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER