Rusya, Çin'den yardım mı istedi?

Financial Times ve New York Times'ın haberlerine göre Rusya Çin'den askeri ve ekonomik yardım istedi. Bir Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise bu iddiaların dezenformasyon olduğunu savundu.

SHABER3.COM

9:54 Çin Dışişleri Sözcüsü: Rusya'nın askeri yardım istediği iddiaları dezenformasyon

Bir Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD'li yetkililerin Rusya'nın Çin'den askeri malzeme istediği yönündeki sözlerinin "dezenformasyon" olduğunu savundu. Financial Times ve The New York Times’ın haberlerinde Rusya'nın Çin’den askeri ve ekonomik yardım istediği belirtilmişti.

Financial Times’a göre Moskova Çin’den Ukrayna’da kullanmak için askeri malzeme talep etti. Gazetenin haberindeki adı açıklanmayan ABD’li yetkililer, Rusya’nın Çin’den işgalin başından beri askeri malzeme istediğini söyledi. Ancak yetkililer ne tarz malzemelerin istendiğini belirtmedi.

New York Times’taki habere göre ise yine Amerikalı yetkililer Rusya’nın Çin’den yaptırımların etkisinin üstesinden gelmek için ekonomik yardım talep etti. Amerikan medyası Washigton'ın Rusya’ya yardım edilmesi halinde --Çin’in ‘ağır sonuçlarla’ karşı karşıya kalacağı uyarısı yaptığını bildirdi. Çin’in ABD Büyükelçiliği ise bu yönde bir talebin varlığından haberlerinin olmadığını aktardı.

9:23 Ukrayna ve Rusya arasındaki görüşmelerin dördüncü turu başlıyor

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko Rusya ve Ukrayna arasındaki dördüncü tur görüşmelerin TSİ 10:30'da başlayacağını duyurdu. Ukraynalı müzakereci Miykhaylo Podolyak'ın daha önce haftasonu yapılan görüşmelerin "yapıcı" olduğunu söylemesinin ardından görüşmelere dair umutlar artmıştı.

Podolyak "Rusya yapıcı bir şekilde görüşmeye hazır. Sanırım günler içinde bazı sonuçlara ulaşacağız" demişti. Bugün ayrıca, ABD ve Çin arasında da görüşmeler yapılacak.

8:45 Ukrayna makamları: Kiev'de apartmanın vurulması sonucu en az bir kişi öldü

Ukrayna devlet televizyonu, başken Kievv'deki bir apartmanın vurulması sonucu en az bir kişinin öldüğünü, üç kişinin de yaralandığını duyurdu. Acil Durum Hizmetleri ise yerel saatle 07:40'ta gerçekleşen saldırının ardından iki kişinin cesedinin bulunduğunu, üç kişinin de hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Acil Durum Hizmetleri tarafından paylaşılan fotoğraflarda, itfaiyeciler merdivenlerle bina sakinlerini kurtarmaya çalışırken yükselen dumanlar görülüyor. Bu arada başkentin kuzeyindeki Antonov Havaalanı'nın da Rus topçusu tarafından vurulduğu bildirildi. Hostomel diye de bilinen Antonov Havaalanı, Ukrayna'nın en önemli uluslararası kargo havaalanı ve önemli bir askeri üs.
7:18 Rusya'dan beyin göçü hızlandı: "Putin'in jeopolitikası hayatımızı mahvetti"

Bir Rus ekonomistin tahminine göre Ukrayna savaşı başladığından beri 200 bin Rus ülkesini terk etti. Rusların halen uçuşların devam ettiği İstanbul ve Erivan gibi şehirlere göç etmesinden dolayı uçak biletleleri ve konaklama pahalanmış durumda.

5:46 ABD'li gazeteci Brent Renaud, Ukrayna'daki çatışmalar sırasında hayatını kaybetti

Kiev polisi, ABD'li gazeteci Brent Renaud'un Kiev'in dışındaki Irpin kasabasında vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Bu, Ukrayna'daki savaşı izleyen bir yabancı gazetecinin kayda geçen ilk ölümü oldu.

3:52 21 Ukraynalı kanser hastası çocuk, tedavilerine devam edebilmeleri için İngiltere'ye getirildi

İngiltere'de Sağlık Bakanı Sajid Javid, 21 Ukraynalı kanser hastası çocuğun tedavilerine devam edebilmeleri için İngiltere'ye getirildiklerini duyurdu.


3:45 Rusya, Instagram’a erişimi kesti

Bir sivil toplum kuruluşu olan ve internete uygulanan blokajları takip eden Netblocks internet sitesi, attığı tweetinde Instagram’a erişimin Rusya’daki servis sağlayıcılar tarafından kesildiğini aktardı. Facebook’a erişim de daha önce kesilmişti, ancak Instagram ülkede daha popüler.

Cuma günü Rus hükümeti Instagram’a 14 Mart itibarıyla kısıtlama getireceğini açıklamıştı. Rusya bu kararını Meta şirketinin kullanıcılara Rusya karşıtı mesaj atmasına izin vermesinin ardından aldı. Instagram 'Rus işgalcilere ölüm' ifadesine izin vereceğini açıkladı, Rusya uygulamayı yasakladı


2:58 Rusya, Ukrayna’yı deniz tarafından abluka altına altı

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna’yı Karadeniz kıyısından abluka altına aldığını açıkladı. Böylece ülkenin deniz ticaretini yapmasını engelledi. Rusya, Azak Denizi’nde de benzer bir uygulama devreye koymuştu.


2:39 Rusya, Çin’den askeri ve ekonomik yardım istedi

Financial Times ve The New York Times’ın haberlerine göre Rusya Çin’den askeri ve ekonomik yardım istedi. Financial Times’a göre Moskova Çin’den Ukrayna’da kullanmak için askeri malzeme talep etti. Gazetenin haberindeki adı açıklanmayan ABD’li yetkililer, Rusya’nın Çin’den işgalin başından beri askeri malzeme istediğini belirtti. Ancak yetkililer ne tarz malzemelerin istendiğini belirtmedi.

Habere göre Çin yardım etmeye hazırlanıyor olabilir. New York Times’taki bir başka habere göre yine Amerikalı yetkililer Rusya’nın Çin’den yaptırımların etkisinin üstesinden gelmek için yardım istedi. Çin bu zamana kadar Rusya’nın işgal mevzusunda tarafsız kalmaya çalıştı.


00:05 Berlin'de binlerce kişi Ukrayna savaşını protesto etti

Almanya'nın başkenti Berlin'de toplanan göstericiler Ukrayna'daki savaşı protesto etti. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini protesto için şehrin merkezinden geçen göstericiler Brandenburg Kapısı önüne yürüdü. Almanya'nın diğer kentlerinde de savaş karşıtı gösteriler oldu.
<< Önceki Haber Rusya, Çin'den yardım mı istedi? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER