Rusya'da Capello'nun görevine son verildi

Rusya'da Capello'nun görevine son verildi

Rusya Milli Futbol Takımı'nın İtalyan teknik direktörü Fabio Capello'nun görevine son verildi.

Rusya Futbol Birliği (RFS), uzun süredir gündemde olan Capello'nun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı. RFS'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada Capello'ya teşekkür edilerek bundan sonraki spor hayatında başarılar dilendi.

CAPELLO 15 MİLYON EURO TAZMİNAT ALACAK

Daha önce sözleşmesi 2018 yılına kadar uzatılan Capello'nun 930 milyon ruble (yaklaşık 15 milyon Euro) tazminat alacağı iddia edildi. Ria Novosti'nin kaynağına göre taraflar bu rakamda anlaştı. Resmi olmayan rakamlara göre Capello yıllık 6,7 milyon Euro kazanıyordu.

Ekonomik sıkıntı yaşayan RFS'nin Capello'nun maaşını zamanında ödemekte de zorluk yaşamıştı. İddialara göre bu durum milli takımının performansına da olumsuz yansımıştı. Rus basınında yer alan haberlere göre Capello ve yarımcıları geçen dönemlerde 6 ay boyunca maaşını alamamıştı.

CAPELLO'NUN MAAŞINI RUS MİLYARDER ÖDEDİ

RFS'nin imdadına Özbek asıllı Rus işadamı Alişer Usmanov yetişmişti. Usmanov, Şubat 2015 tarihinde Capello ve ekibinin maaşının ödenmesi için kendi cebinden yaklaşık 7,5 milyon dolar vermişti. Daha sonra Usmanov, deneyimli hocanın maaşının ödenmesi için yine yaklaşık 5,5 milyon dolar verdiğini duyurmuştu.

CAPELLO BEKLENENİ VEREMEDİ

2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Rusya, büyük ümitlerle milli takımın başına getirdiği deneyimli hocadan verim alamadı. Capello, Rus millileri 2014 Brezilya Dünya Kupası'na götürmeyi başardı ancak takımın gruptan çıkamaması her kesim tarafından tepki topladı. Rus basını ise devamlı İtalyan hocanın aldığı maaşı gündeme getirerek oyun tarzını eleştirdi.

Son olarak Rusya'nın 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde kendi sahasında Avusturya'ya 1-0 kaybederek gruptan çıkma şansını zora sokmasının ardından Capello'nun gönderilmesine kesin gözle bakılmıştı.

EURO2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri G Grubu'nda yer alan Rusya, altı maçta 8 puan alabildi. 16 puan toplayan Avusturya grupta lider olurken onu sırasıyla İsveç (12), Rusya (8), Karadağ (5), Liechtenstein (5) ve Moldova (2) takip ediyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'da Capello'nun görevine son verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER