'Rüşvet zarfları evde hazırlanırdı, Gençlik Parkı’nda buluşup orada verirdik'

Jale Çapraz emniyet müdürlerine ilişkin rüşvet iddialarına dair yeni açıklamalarda bulundu.

SHABER3.COM

Elektronik şirketi Yu-Ma-Tu’nun sahiplerinden Tuncay Çapraz’ın boşanma aşamasındaki eşi Jale Çapraz görevdeki emniyet müdürlerine kadar uzanan rüşvet iddialarına ilişkin konuştu.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'a konuşan Çapraz, boşanma aşamasındaki eşinin emniyetçilere verdiğini iddia ettiği rüşvetlere kendisinin zaman zaman aracılık ettiğini söyledi. Çapraz, “Zarflar evde hazırlanırdı. İçlerinde dolar ya da TL olurdu. Ancak bu zarfları evlerde vermezdik. Ankara’da bulunan Gençlik Parkı’nda buluşup, orada verirdik” dedi. 

Çapraz dilekçesinde eşi Tuncay Çapraz’ın eski İstanbul Narkotik Şube Müdürü Ferruh Tankuş, şu an Muğla İl Emniyet Müdürü olan Süleyman Suvat Dilberoğlu, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Adem Demir, şu an İstanbul Emniyet Müdürü olan Zafer Aktaş ile eski İstihbarat Şube Müdürü Ersan Dalman’a rüşvet verdiğini, emniyetçilerin ise her türlü konuda eşine yardımcı oldukları iddiasında bulundu. Dilekçesinde yer alan iddialara ilişkin konuşan Jale Çapraz, “Ersan Dalman gazetenize yaptığı açıklamada beni bir iki kez gördüğünü söylemiş. Yalan. Kendisi çok samimi aile dostumuzdu. Ersan Bey boşanma aşamasında olduğum eşim Tuncay Çapraz ile sık sık Yunanistan’a giderdi. Döndüklerinde içki almış olurlardı. Bize gelip içerlerdi. Biz o dönem Alkent’te yaşıyorduk. Aralarında para bağlantısı vardı” ifadesini kullandı.


Zafer Aktaş 

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’a yönelik iddialarını da sürdüren Çapraz, “Zafer Ankara’da görevliydi. Bir süre açığa alındı. O süreçte dahi görüşüyorduk. Zafer’e parayı Ankara’da bulunan Gençlik Parkı’na gider orada verirdik. Zafer Bey’in oğlu M. okulu bitirdikten sonra 2 yıl boyunca Yu-Ma-Tu’nun teknolojik eşyalarını sattı. Bunu bütün Ankara bilir. Bu eşyaları Tuncay Çapraz bedava verdi ona. Eşim hep anlatırdı. Zafer Bey’e verilen şeyler onun kız kardeşinin üzerine yapılırdı. Tuncay Çapraz, Zafer Aktaş’ı Finlandiya’ya kayağa dahi götürdü. Türk Hava Yolları ile Helsinki üzerinden Rovaniemi’ye uçtular. Kayıtlar mevcuttur. Yaşadığım bu süreçte Zafer Aktaş’ın eşi beni aradı. ‘Basına çıkmana Zafer çok kızdı. Bir daha basına çıkmayacaksın. Eşinle hemen barışacaksın. Can güvenliğin yok’ dedi. Ben Zafer Aktaş yüzünden bir şey yapamıyorum. Bu bir boşanma davasıydı hakkımı aramama engel oldu” dedi.

1998 yılında Tuncay Çapraz’ın suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz’ın saldırısına uğramasının ardından isimlerini verdiği emniyetçilerin Tuncay Çapraz’a parasını yurt dışına yatırması gerektiğini söylediklerini öne süren Jale Çapraz, “Tuncay Çapraz yapılan organizasyonla paralarını taşıdı. O dönem bu konuları ‘katırla gidiyor, satırla geliyor’ şeklinde şifreli konuşuyorlardı. Paraları Hong Kong’da bulunan Power Banks’a yatırdı. Onun 7 milyar doları var bu bankada. Ayrıca Tuncay Çapraz telefonda Zafer Aktaş’ın adını asla geçirmez. Ondan bahsederken ‘simitçi’ diye hitap eder” ifadelerini kullandı.

Jale Çapraz’ın dilekçesindeki iddiaların ardından dün Tuncay Çapraz yazılı bir açıklama yaptı. Çapraz’ın açıklamasında özetle şu ifadeler yer aldı: “Jale Çapraz’ın intikam amaçlı vermiş olduğu dilekçede; benim eskiden ailecek tanıdığım arkadaşlarıma yönelik, hayal ürünü, gerçekdışı, bir çok iftira atmıştır. Aramızda Yaşanan çekişmeli boşanma sürecinde asılsız iddialarla gündeme gelen bürokrat arkadaşları tamamen aile içinde yaşanan sorunlarla istemeden de olsa üzdüğüm için ailem adına özür diliyorum.”

YU-MA-TU NEDİR?

Bir dönem kalitesiz elektronik cihazlar, kasetçalarlar, radyolar ve uydu antenleri motajlayıp satan bir atölye iken, daha sonra YU-MA-TU ismi ile markalaşmıştır. YU-MA-TU'nun asıl şahlanışı ise Smsung'un Türkiye partneri olduktan sonra yaşandı. Şirket Samsun'un Türkiye'deki montaj üssü haline geldi ve kısa sürede yülmilyonlarca dlolar büyüklüğünde bir işlem hacmine ulaştı. Bir dönem ismi türkücü Mahmut Tuncer'le üzdeşleşse de Türkücü ile şirket arasında organik bir bağ yoktur.
<< Önceki Haber 'Rüşvet zarfları evde hazırlanırdı, Gençlik Parkı’nda... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER