Romanya'da teknokratlar hükümeti için görevlendirme yapıldı


Romanya'da gece kulübündeki yangın faciası üzerine hükümetin istifasının ardından Cumhurbaşkanı Klaus İohannis yeni hükümeti kurma görevini 'skandallara bulaşmamış temiz bir insan' diye nitelendirdiği Dacian Ciolo?'a verdi.

Romanya Cumhurbaşkanı İohannis, Avrupa Komisyonu eski üyesi Dacian Cioloş'a Romanya'da yeni hükümeti kurma görevini verdiğini bugün yaptığı basın toplantısında açıkladı. 30 Ekim'de meydana gelen yangın sonrası istifa eden Ponta hükümetinin yerine Cumhurbaşkanı İohannis Avrupa Komisyonu Tarım Komiseri Dacian Cioloş'a teknokratlar hükümeti kurma görevi verdi. Cumhurbaşkanı Klaus İohannis basın toplantısında "Romanya'ya toplumunun istediği gibi yolsuzluğa bulamamış temiz ve başarılı bir geçmişe sahip birini yeni hükümeti kurması için görevlendirdim. Yeni hükümet halkın istediği gibi partilerden bağımsız teknokrat hükümeti olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı İohannis sonrası açıklamada bulunan Dacian Cioloş "Bu dönem bir anahtar dönemdir. Toplumda temiz siyaset isteğini karşılayacak temiz bir hükümet kuracağız." dedi.

Dacian Cioloş Romanya'da 45 gün içinde hükümeti kuracak. Hükümetin meclisten güvenoyu alması gerekiyor.

DACİAN CİOLOŞ KİMDİR?

42 yaşındaki Dacian Cioloş Ziraat mühendisi ve politikacı. 2007- 2008 yılları arasında tarım bakanı olan Cioloş 2009-2014 yılları arasında Avrupa Komisyonu Tarım Komiseri olarak görev yaptı. Dacian Ciolo? halen Avrupa Komisyonu'nda danışmanlık görevi yapmakta. CİHAN
<< Önceki Haber Romanya'da teknokratlar hükümeti için görevlendirme yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER