Riyad'da ilk kez 3 kadın belediye meclisi üyesi olarak seçildi


Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, ilk kez üç kadın belediye meclisi üyesi olarak seçildi.

İlk kez seçme ve seçilme hakkının verildiği Suudi Arabistan'da, sonuçlar bugün yapılan bir basın toplantısı ile açıklandı. Riyad Belediye Başkanı İbrahim El-Sultan, seçilen isimleri açıklamasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Riyad Belediye Başkanı El-Sultan dün yapılan seçimlerin kolay geçtiğini ve herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını kaydetti ve herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı El-Sultan bir soru üzerine "Birçok kadın bu seçimlerde bize katıldı. Riyad şehrinde belediye meclisi seçimlerini 20 adaydan 3 bayan kardeşimiz kazandı. Başlangıç olarak bu sayının mükemmel olduğunu düşünüyorum." dedi.

Riyad Belediye Meclisi seçimlerinde 9'uncu bölgeden aday olan ve kazanan Suud Abdülaziz El-Subayiy "Kadınlarla birlikte çalışmayı nasıl değerleniyorsunuz?" sorusunu şöyle cevapladı: "Hiç şüphesiz kadın toplumun ikinci yarısıdır. Ben kadının vatanına hizmette yer almasından mutluluk duyuyorum."

Riyad Belediye Meclisi'nde kazanan üç kadının, 2'inci bölgeden ikinci sırada Alyaa El-Ruvayli (469 oy), 7'inci bölgeden birinci sırada Huda El-Curaysi (97 oy) ve yine aynı bölgeden ikinci sırada Cevahir El-Salih'in (88 oy) kazandığı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Riyad'da ilk kez 3 kadın belediye meclisi üyesi olarak seçildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER