Rektör kendini dekan olarak atadı

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, üniversitede profesör olmadığı için Güzel Sanatlar Fakültesi'nde dekanlık yaptığını belirtti.

SHABER3.COM

Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep Üniversitesi’ne Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasıyla birlikte kendisini Güzel Sanatlar Fakültesi'ne(GSF) vekâleten dekan olarak atadı.

Kamu yönetimi bölümünden mezun olan ve ekonomi alanında çalışmalar yapan Prof. Özaydın, “Ben de memnun değilim bu durumdan. Vekâleten idare ediyorum. Ben güzel sanatlar fakültesinin sadece dekanıyım. O işlerden anlamam.” dedi. 

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın ataması, 24 Eylül 2020 tarihinde yapıldı. 

Göreve başladıktan sonra kendisini güzel sanatlar fakültesine vekâleten dekan olarak atayan Prof. Özaydın, dekanlık görevi için üniversitede profesör bulunmadığını iddia etti. 

"MARTTA PROFESÖR İLANI İÇİN MÜRACAAT EDECEĞİZ"

Prof. Özaydın, “Geldiği zaman atanır. Bir doçent var, onu yardımcım yaptım. İşleri o yürütüyor. Ben anlamam o işlerden, kalkıp da sanat dersine girmem.” dedi. Üniversitenin sitesinde GSF’deki resim bölümünün akademik kadrosunda bir profesörün olması dikkati çekti.

Kamu yönetimi bölümünden mezun olan Prof. Özaydın, “işi ehline verme” taraftarı olduğunu belirterek, “Ben öğrenciyken iktisadi idari bilimler fakültesi dekanlığını bir mühendis yaptı. Acı ve vahim bir şeydi. Ben de mecbur kaldığım için yapıyorum dekanlığı, yoksa hayatta yapmam. Bana teklif edilse de yapmam. Sizin bildiğiniz bir profesör varsa atayalım.” diye konuştu. 

Güzel sanatlar fakültesi için profesör ilanı verilmemesini, devletin kadrolarının dolması sözleriyle savunan Özaydın, Cumhuriyet'e verdiği mülakatta mart ayı itibarıyla profesör ilanı için başvuracaklarını kaydetti.
<< Önceki Haber Rektör kendini dekan olarak atadı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER