Kılıçdaroğlu'ndan Gürsel Tekin'in adaylığına ilk yorum!

Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin'in adaylığı için ne dedi?

Kılıçdaroğlu'ndan Gürsel Tekin'in adaylığına ilk yorum!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olması yönünde yaptığı açıklamaya CHP liderinden açıklama geldi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'ye gelişinde bir basın mensubunun, “Gürsel Tekin'in adaylığını nasıl buldunuz?” sorusuna “Gayet iyi” yanıtını verdi. 

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Hiçbirimizin farklılıklardan dolayı partimizi bırakıp gitmesini istemiyoruz. CHP varsa herkes için var dedik. Çünkü CHP demokrasinin güvencesidir.

Geçmişte yaşanan bölünmeler bize güç kaybettirdi. Ankara İstanbul Büyükşehir Belediyelerini bu yüzden kaybettik. 11 yıldır ülkeyi bir parti değil 1 kişi yönetiyor. Demokrasi 11 yılda büyük bir açık verdi. Ciddi bir demokrasi açığımız var.

Bize bir görev düşüyor. Onun için bizim birlik içinde bir arada olmamız gerekiyor.2012 karnemiz : Türkiye dünya ülkeleri arasında 88. Sırada. Uluslararası kuruluşlar demokrasimizi hibrid demokrasi olarak tanımlıyorlar. Yani bizim ülkemizde demokrasi yok diyorlar. Kusurlu eksik yurttaşına güven duymayan bir demokrasi anlayışımız var.
Demokrasimizi tehlike altındadır. Bu yapıyı destekleyen 12 Eylül rejiminin ortaya çıkardığı darbe hukukudur. Darbe yasalarına karşı ciddi bir mücadele vermemiz gerekiyordur.
Ama darbe yasalarını savunun bugünkü iktidardır. Sıkıştıklarında ise ‘biz getirmedik’ diyorlar. Sen getirmedin ama sen sahipleniyorsun.

DEMOKRASİ PAKETİ

Konulan paketin demokrasiyle ilgisi olmadığını ifade ettik. Demokrasi kılıfı içinde andımızı da kaldırdılar. Neymiş, ‘bu soğuk savaş dönemlerinin andıymış. Birinci yalan. 1933’te soğuk savaş diye bir kavram yoktu. 1940-1990 dönemlerinin tabiridir soğuk savaş.

İkinci büyük yalan ‘çocukları formatlıyorlar’ Ne öğretiyorlar çocuklara doğruluğu öğretiyorlar.‘Doğruluk dediniz de ne oldu yolsuzluk yaptılar’ diyorlar. Kendisini tarif ediyor…

ANDIMIZLA NE ALIP VEREMEDİĞİNİZ VAR

Doğruyum, çalışkanım… Ne alıp veremediğiniz var. Çocuk çalışkanım diyor.Ama asıl yasaklamak istediği şu: Türküm… Bunu söyleyemiyor.Bir sürü kılıf uyduruyor.
Yahu yiğit adam ol. Daha doğrusu adam ol. Neyi yasaklamak istiyorsan çık milletin önüne neyi yasaklamak istiyorsan söyle.

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Gürsel Tekin'in adaylığına ilk yorum! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER