'Ortalık kan gölü, Cumhurbaşkanı asker yakınlarına karaktersiz diyor'

'Ortalık kan gölü, Cumhurbaşkanı asker yakınlarına karaktersiz diyor'

KESK Balıkesir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Abdurrahman Bulut, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde meydana gelen PKK terör örgütü saldırısında 28 vatan evladının yaşamını yitirdiğini belirterek, durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini söyledi. Bulut, "Ortalık kan gölüne dönmüşken Başbakan maç izliyor, Cumhurbaşkanı ise savaşın nedenini sorgulayan, yüreği yanık asker yakınlarını karaktersiz olmakla itham ediyor. Cumhurbaşkanı'nın 400 vekil açıklamasını yayımladığı için basın kuruluşuna, milletvekili önderliğinde saldırı yapılıyor." dedi.

Acı haberlerin dün Dağlıca'dan, bugün de Iğdır'dan geldiğini ifade eden KESK Dönem Sözcüsü Bulut, "Her gün ocaklara ateş düşüyor. Savaş çığırtkanlığının yapıldığı her saat, yaşamını yitirenlere yenileri ekleniyor. İktidar borazanı medya yaşamın değil, ölümün dilini hakim kılmaya çalışıyor. İktidar uğruna başlatılan savaşın gerçek nedenini gizlemek için barış yanlısı tüm kesimler vatan haini ediliyor. Yarbay Mehmet Alkan'ın, kardeşinin cenazesinde söylediği, 'Düne kadar çözüm diyenler, neden şimdi savaş diyor?' sorusuna cevap verilmelidir. Günlerdir yaşanan çatışmalardan siyasi rant çıkarmaya çalışanlar, 'Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz' sözünü unutmamalıdır." dedi.

"Artık yeter, ölümlere seyirci kalmayalım. Barışı ve yaşamı savunalım." diyen Bulut, "Her gün cenazelerin geldiği, gözyaşlarının sel olup aktığı bir ülkede birilerinin, inadına savaş çığırtkanlığı yapmasını ve daha çok ölüm istemesini kabul etmek ya da onaylamak mümkün değildir. Şiddet ve terör nereden gelirse gelsin kınıyoruz ve lanetliyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Ortalık kan gölü, Cumhurbaşkanı asker yakınlarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER