Mudanya'nın kurtuluş kutlamalarına sade tören


Bursa'da Mudanya ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü son günlerde yaşanan terör saldırılarının burukluğu gölgesinde kutlandı. Mudanya Kaymakamlığı ile Mudanya Belediyesi işbirliğinde her yıl coşkulu kutlanan kurtuluş törenleri bu yıl daha sönük geçti. Halk oyunları ve diğer gösterilen bu yıl şehitlere saygı gereği iptal edildi.

İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene Bursa Milletvekilleri CHP'li Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve MHP'li Tevfik Topçu'nun yanı sıra Mudanya Kaymakamvekili Kestel Kaymakamı Ziya Polat ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Sahil Güvenlik Güney Marmara Bölge Komutanı Yarbay Tayfun Paşaoğlu ile protokol ve vatandaşlar katıldı.

Mudanya'nın kurtuluşunda şehit olan Şükrü Çavuş'un anıtına şehitlik madalyası koyarak başlayan törenlerde saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yaptı. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Türkyılmaz, ülkenin nasıl kurtulduğunu, Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu görmek istemeyenlerin gözlerine soka soka tüm yurtta olduğu gibi Mudanya'da da göstereceklerini söyledi. Türk Ordusu'na yaptığı yardımlarda şehit düşen Mudanyalı Şükrü Çavuş ile Kürt Hasan'ın kim olduğunu herkesin bileceğini kaydeden Başkan Türkyılmaz, "Bu bizim dedelerimize olan borcumuzu ödememiz gerekiyor. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmemiz gereken süreçteyiz. Bunu da barış yoluyla çözeceğiz" diye konuştu.

Protokol daha sonra Mudanya Askeri Gazino'da Mudanyalıların tebriklerini kabul etti. CİHAN
<< Önceki Haber Mudanya'nın kurtuluş kutlamalarına sade tören Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER