MSB'den S-400'lerle ilgili 'NATO sistemi' açıklaması

S-400 füze savunma sistemiyle ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada söz konusu sistemin NATO Komuta Kontrol sistemine entegre edilmeden kullanılacağının ifade edildiği belirtildi.

SHABER3.COM

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Sinop'ta denemeleri süren S-400'lere ilişkin yeni bir açıklama yaparken, "NATO müttefiklerinin kullanmakta olduğu S-300’ler gibi S-400 sistemi de müstakil olarak ve hiçbir NATO Komuta Kontrol sistemine entegre edilmeden kullanılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, tedarik edilen S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava Savunma Sistemi'nin hazırlıkları kapsamında deneme ve sistem kontrolleri yapıldığı söylendi.

Açıklamada, ''NATO müttefiklerinin kullanmakta olduğu S-300’ler gibi S-400 sistemi de müstakil olarak ve hiçbir NATO Komuta Kontrol sistemine entegre edilmeden kullanılacaktır'' ifadelerine yer verildi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yaptığı açıklamada, S-400 hava savunma sistemi 83 milyon için zorunluluk haline geldiğini belirtmiş, ''Bu sistemin tedariki, hazırlıklarına planlandığı şekilde devam ediyoruz'' ifadelerine yer vermişti. 
<< Önceki Haber MSB'den S-400'lerle ilgili 'NATO sistemi' açıklaması Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER