Motokurye Ata Emre'nin katili konuştu: Beni tersledi, bıçakladım

Üniversiteli motokurye Ata Emre Akman'ı katleden saldırganın ifadesi ortaya çıktı. 17 yaşındaki katil zanlısı "Babamın imam nikahlı eşi Sultan Dönmez'i nereden tanıdığını sordum. Beni tersledi, bıçakladım" dedi. Üniversiteli motokuryenin Dönmez'e değil, başka bir daireye sipariş getirdiği öğrenildi.

SHABER3.COM

Balıkesir'de zincir restoranda motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ı (20) bıçaklayıp öldüren E.Ö.'nün (17) ifadesi ortaya çıktı. E.Ö.'nün, "Babamın imam nikahlı eşi Sultan Dönmez'i nereden tanıdığını sordum. Beni tersledi. Bunun üzerine bıçakladım" dediği öğrenildi. Akman'ın, E.Ö.'nün bahsettiği Dönmez'e değil, başka bir daireye sipariş getirdiği ortaya çıktı.

DEFALARCA BIÇAKLADI

Olay, 11 Mayıs'ta Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokak'ta meydana geldi. Zincir restoranda kurye olarak çalışan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman, motosikletle sipariş bıraktığı adresten dönerken E.Ö. tarafından önü kesildi.

E.Ö., Akman'ı vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Akman, kanlar içinde kalırken, E.Ö. kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin kontrolünde Akman'ın öldüğü belirlendi. Polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Akman'ın cenazesi, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

SUÇ MAKİNASI ÇIKTI

Olayla ilgili çalışma başlatan polis, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Görüntülerden kimliği tespit edilen E.Ö., ailesiyle yaşadığı eve düzenlenen operasyonla yakalandı. E.Ö. ve saklanmasına yardımcı olduğu ileri sürülen babası O.Ö. gözaltına alındı. 'Kasten yaralama' ve 'Tehdit'ten 6 ayrı suç kaydı bulunan E.Ö. ve babası, polisteki işlemlerinin ardından aynı gün adliyeye sevk edildi. E.Ö. çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken, babası serbest bırakıldı.

Bu arada olay, yakındaki bir okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Akman'ın vücuduna aldığı çok sayıda bıçak darbesiyle motosikletinin üzerine düştüğü görüldü.

Ayrıca olaydan 1 hafta önce Akman'ın ailesiyle gittiği tatilde ve kız arkadaşıyla olan görüntüleri de ortaya çıktı. Akman'ın, görüntülerde kameraya el sallaması, kız arkadaşıyla olan görüntüsünde ise gitar çalıp, birlikte şarkı söylediği anlar yer alıyor.

SALDIRGANIN BABASI: SARHOŞTUM, İLGİM YOK

Tutuklanan E.Ö.'nün ifadesinde, "Babamın imam nikahlı eşi Sultan Dönmez'i nereden tanıdığını sordum. Beni tersledi. Bunun üzerine bıçakladım" dediği öğrenildi.

E.Ö.'nün iddiasına karşın, Ata Emre Akman'ın aynı binaya ancak başka bir daireye sipariş getirdiği, E.Ö. veya yakınlarıyla tanışıklığının olmadığı ortaya çıktı.

E.Ö.'nün babası O.Ö.'nün ise ifadesinde "Sarhoştum. O gün uyuyakaldım. Olayla ilgim yok" dediği öğrenildi.

MOTOKURYELERDEN KONVOY

Öte yandan Adana'da motokuryeler bıçaklı saldırı sonucu ölen Ata Emre Akman için konvoy yaptı.

Çok sayıda motokurye, Balıkesir'de motokurye olarak çalışan ve sipariş götürdüğü sokakta uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren 20 yaşındaki Akman için Bülent Angın Bulvarı'nda toplandı.

Adana Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Yalçın Parmak, grup adına yaptığı açıklamada, saldırıya tepki göstererek güvenli bir çalışma ortamı istediklerini belirtti.

Motokuryeler, açıklamanın ardından konvoy düzenledi.

İstanbul'da ise Bağdat Caddesi'nde bir araya gelen motokuryeler Kadıköy Rıhtım'a adalet konvoyu düzenledi.

EDİRNE'DE MOTOKURYELER KONTAK KAPATTI

Edirne'de yaklaşık 50 motokurye, kontak kapatarak 5 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Parkı'nda toplandı.

Ata Emre Akman'ın öldürülmesini protesto etmek için kontak kapatıp toplanan kuryeler, öldürülen meslektaşları için dua okudu.
ÖNE ÇIKAN HABERLER