Misbah Demircan: (Çöken bina ile ilgili) Bölgede hazırlıklı insanlar


Beyoğlu'nda apart otel ve altında işyerleri bulunan 5 katlı bitişik bir bina öğle saatlerinde çöktü. Çevredeki otoparkçıların çatırdı seslerini duyması üzerine binanın boşatıldığı öğrenildi. Olay yerine gelerek inceleme yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Onlar zaten anlamışlar, anlar anlamaz da zaten boşaltmışlar. Zaten genel de böyle oluyor. Genelde herkes anlıyor, 'çökecek bina diyor.' Bölgede hazırlıklı insanlar." ifadeleri dikkat çekti.

Tarlabaşı Bulvarı yakınındaki Kurabiye Sokak'ta bulunan 14 numaradaki apart otel ve altında işyerleri bulunan 5 katlı bitişik bir bina öğle saatlerinde çöktü. Çevredeki otoparkçıların çatırdı seslerini duyması üzerine bina boşatıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan olay yerinde incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İlk aldığımız bilgilere göre sevindirici husus şuanda içeride herhangi bir kimse yok. Herkes çökmeden önce işletme sahipleri ve komşular tarafından ikaz edilerek dışarı çıkartıldı. Komşular ve işletme sahiplerinden aldığım ilk bilgiler bu. Ama yine de ekiplerimiz gerekli arama, taramayı yapacaklar. Enkaz altına bakacaklar. Temennimiz ve ümidimiz altında hiç kimsenin olmamasıdır, ölü ya da yaralı olmamasıdır. Mevcut binalar bu binaların maalesef Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşümle, kültürel dönüşümle ne kadar gerekli olduğunu bu yapılardan görüyoruz. Şuanda arkadaşlarımız detaylı incelemeyi yapacaklar. Daha sonra detaylı bilgi verilecek. Bina bir blok 75 metrekare olan kısım otel olarak, diğer blokta iki katı lokanta üst katlarında depo olarak kullanılmakta. Yine işletmecinin verdiği bilgilere göre otelde iki müşterisi varmış, biri dışarıdaymış, diğeri de odasında dinlenirken kendisini ikaz ederek oradan dışarı çıkmasını sağlamış. Aşağıda işletmeler var. Bir köfteci. Onu da ikaz edilerek tahliyesi sağlanmış. Aldığımız bilgi içeride hiç kimsenin olmadığıdır." dedi.

Çevredeki otopark görevlilerinin çatırtı sesini duyarak haber vermesi üzerine binanın boşatılarak büyük bir felaketin önlendiğini söyleyen Demircan, "Onlar zaten anlamışlar, anlar anlamaz da zaten boşaltmışlar. Zaten genel de böyle oluyor. Genelde herkes anlıyor, 'çökecek bina diyor.' Bölgede hazırlıklı insanlar." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Misbah Demircan: (Çöken bina ile ilgili) Bölgede hazırlıklı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER