Millilerin kritik maçı Portakallar’a karşı

90+1’de yıkılan Ay-Yıldızlılar’ı Terim, “Biten bir şey yok. Aksine şimdi başlıyor” ifadesiyle motive etti. Tek yumruk olan oyuncular ise “Şansımız devam ediyor tarih yazmak elimizde” diye Hollanda hazırlıklarına start verdi.

Millilerin kritik maçı Portakallar’a karşı

Türkiye Hollanda maçı yarın oynanacak. A Milli Takımımızın A Grubu'ndaki rakipleri Hollanda ile İzlanda arasındaki karşılaşmada 'Portakallar' iki önemli yıldızını kaybetti.

A MİLLİ TAKIMIMIZ, HOLLANDA İLE 11 KEZ KARŞILAŞTI 

A Milli takımımız, Hollanda ile daha önce 11 kez karşılaştı. Oynanan 11 maçta 2 galibiyet 4 beraberlik 5 yenilgi alan A Milli takım, 6 gol atıp kalesinde 13 gol gördü. Hollanda ile yapılan 7 resmi karşılaşmanın 6 tanesi Dünya Kupası eleme gruplarında, bir tanesi Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında oldu. 1994 Dünya Kupası elemelerinde iki maçı da 3-1 kaybeden A Milli takım, 1998 Dünya Kupası gruplarında ise 2 Nisan 1997'de Bursa Atatürk Stadı'na rakibini Hakan Şükür'ün golüyle 1-0 yenmiş deplasmanda ise 0-0 berabere kalmıştı. A Milli takımı 2014 elemelerinde ise hem deplasmanda hem sahasında rakibine 2-0 mağlup olmuştu. 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Hollanda’da oynanan maç ise 1-1 berabere bitmişti.
 

1988’DEN BERİ HOLLANDA A MİLLİ TAKIMININ KAÇIRDIĞI SADECE BİR TURNUVA VAR

1988 Avrupa Şampiyonu unvanını kazanan Hollanda A Milli takımı, bu tarihten beri eleme gruplarında oldukça başarılı sonuçlar aldı. 1988’den beri oynanan Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonlarının sadece bir tanesini (2002 Dünya Kupası / grubunu 3.sırada bitirdi) kaçıran Hollanda, diğer eleme gruplarının 9 tanesini lider, 3 tanesini ikinci bitirip (iki tanesinde play-off oynayarak) finallere gitmeye hak kazanmıştı.
<< Önceki Haber Millilerin kritik maçı Portakallar’a karşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER