Metropoll Araştırma’nın başkanı Özer Sencar son durumu açıkladı

Yerel seçimlere az bir zaman kala İstanbul ve Ankara'yı kimin kazanacağı merak ediliyor. Metropoll Araştırma'nın Başkanı Özer Sencar, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun Murat Kurum'un önünde olduğunu ancak Fatih Erbakan ve partisinin oy dengesini değiştirebileceğini söyledi. Sencar, "Her an herşey olabilir" dedi

SHABER3.COM

Metropoll Araştırma’nın başkanı Özer Sencar, Ankara ve İstanbul’daki seçim sonuçlarına ilişkin konuştu.

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun Murat Kurum’dan önde olduğunu söyleyen Sencar, Yeniden Refah Partisi’nin kararının sonuçlara etki edeceğini belirtti. Ankara’da Mansur Yavaş’ın açık ara önde olduğunu ifade eden Sencar, “Ankara’da 10 gün önce yaptığımız bir araştırmanın sonuçlarına göre Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı adayı Turgut Altınok’un tam 14 puan önünde. Ankara’nın Mansur Yavaş’ta kalacağı konusunda çok eminiz.” ifadelerini kullandı.


Sencar, şunları söyledi: “İzmir’de de CHP için bir problem görmüyorum. Yaptığımız anketlere göre İzmir’de de CHP’nin adayı Cemil Tugay rahat bir şekilde kazanıyor. CHP’nin İzmir’de ithal bir adaya oy vereceğini düşünmüyorum.

İzmir’de de CHP için bir problem görmüyorum. Yaptığımız anketlere göre İzmir’de de CHP’nin adayı Cemil Tugay rahat bir şekilde kazanıyor. CHP’nin İzmir’de ithal bir adaya oy vereceğini düşünmüyorum. Böylelikle İstanbul’unda İzmir’in de Ankara’nın da el değiştirmesini beklemiyoruz. Yeniden Refah Partisi, Türkiye genelinde AKP’den en az 2 puan çekecek. Büyükşehirlerin hiçbirinde kazanma şansı yok ama AKP’den oy alacak. CHP adaylarından alacağı oy yok.

ERBAKAN HAKKINDA BİR ŞEY SÖYLEYEMEM HER AN HER ŞEY OLABİLİR
Böylelikle İstanbul’unda İzmir’in de Ankara’nın da el değiştirmesini beklemiyoruz. Yeniden Refah Partisi, Türkiye genelinde AKP’den en az 2 puan çekecek. Büyükşehirlerin hiçbirinde kazanma şansı yok ama AKP’den oy alacak. CHP adaylarından alacağı oy yok. Yeniden Refah Partisi, AKP aleyhine çalışıyor CHP’ye dolaylı olarak yardım sağlıyor. Fatih Erbakan daha önce de çekildi. Erbakan’ın veya partideki arkadaşları hakkında net bir şey söyleyemem her an her şey olabilir.

İMAMOĞLU ÖNDE AMA…
Yeniden Refah Partisi, AKP aleyhine çalışıyor CHP’ye dolaylı olarak yardım sağlıyor. Fatih Erbakan daha önce de çekildi. Erbakan’ın veya partideki arkadaşları hakkında net bir şey söyleyemem her an her şey olabilir.

Oy verme tutumunu birçok şey etkiler. Bunda demografik yapı, nüfus, etnik köken gibi faktörler vardır. Yaptığımız ölçümlerde görüyoruz ki en az riskli olan CHP açısından Ankara ve İzmir’dir.
<< Önceki Haber Metropoll Araştırma’nın başkanı Özer Sencar son... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER