Mesut Bakkal: Bu bir başlangıç, coşkuyla devam edeceğiz

Mesut Bakkal: Bu bir başlangıç, coşkuyla devam edeceğiz

Süper Lig'in 21. haftasında Çaykur Rizespor'u 2-1 yenen Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, "Bu galibiyet taraftarlara, onlara armağan olsun. Çünkü böyle bir galibiyeti özlemişlerdi. Bu bir başlangıç daha 13 tane maçımız var. Bize 7 tane daha lazım. Bıkmadan usanmadan bundan sonra daha büyük bir coşkuyla bu işe devam edeceğiz." dedi.

GALİBİYETİ TARAFTARLARA ARMAĞAN ETTİ

Teknik Direktör Mesut Bakkal, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Her zaman söylediğim bir şey var; Bu taraftarla bütünleştiğiniz ve bu sinerji oluştuğu zaman Sivasspor'un yenemeyeceği takım yok. Tesislerden çıkış, stada geliş ve maçtaki destekten dolayı herkese çok teşekkür ediyorum, taraftarlarımız bizle beraber oynadılar ve yendiler. Bu galibiyet onlara armağan olsun. Çünkü böyle bir galibiyeti özlemişlerdi. Böyle bir takımı da özlemişlerdi aslında." diye konuştu.

"TAKIM RUHUNU ORTAYA ÇIKARDIK"

Takım ruhunu ortaya çıkardığını düşündüğünü aktaran Teknik Direktör Bakkal, "Oyunun geneline baktığınız zaman ilk devre ve oyunun büyük bölümünde, Yiğit atılana kadar; dönen topları alan oyunu 25-30 metrede oynayan, geçişleri çok iyi sağlayan, defansın hücuma ve hücumun defansa desteğini uygulayan bir takım vardı." diyerek, şöyle konuştu:

"İlk yarıyı 1-0 bitirdik, Yiğit atıldıktan sonra oyuncu değişikliği yaptık. Ne olursa olsun denen inancı açığa çıkardığımızı düşünüyorum. Bu bir başlangıç daha 13 tane maçımız var. Bize 7 tane daha lazım. Bıkmadan usanmadan bundan sonra daha büyük bir coşkuyla bu işe devam edeceğiz. Arada ufak tefek aksilikler olacak ama devam edeceğiz. Çünkü 8 tane maçı içeride oynayacağız. Basına da desteği için teşekkür ediyorum. Sivasspor için de bunun devam etmesini diliyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun."

"ÖNEMLİ OLAN HASTALIĞI TEŞHİS ETMEK"

Sivasspor'un topla en fazla oynayan takım olmasına rağmen gol yollarında ve savunmada eksikliği olduğunu kaydeden Mesut Bakkal, "Ligin 2. yarısında son 3 maçındaki analizlere baktığınız zaman ligin en fazla koşan 3. takımı ama topla. Rakibi topa 20 dakika vermiş, 14 puanda, topu rakibe en az veren takım." diyerek, şöyle konuştu:

"Burada dedik ki ne yapacağız; rakibi rahatsız edeceğiz. Sivasspor çok topla oynayan bir takım ama topsuz oyunda hiç yoktu. Şimdi biraz topsuz oynamaya başladı. Biraz savunma mantalitesi olan oyuncularla oynamaya başladık. Çünkü direk geçilen ve savunmayla karşı karşıya kalan bir takım vardı. Göze hoş gelen bir oyun oynuyordu ama en az 3-4 gol yiyordu.

Konya 22 gol atarak 35 puanda biz 19 gol atmışız ama daha 14 puandayız. Önemli olan hastalığı teşhis etmek. Bende biliyorum paslı oynatmayı ama 10 pasa gol vermiyorlar. Futbol bu, yürek oyunu. Sivas'ın Yiğidoya yakışan yüreği. Burada çalıştım. Aatıf, Yiğit, Adem böyle oynamaya devam edecek. Çünkü bu iş onların işi ama ertelediler bu kadar ertelemeyi Sivas hak etmiyor."

"HER SARI KART GÖRENİ OYUNDAN ALAMIYORSUNUZ"

Kırmızı kart gören Yiğit'in sarı kart sonrası oyundan alınmamasıyla ilgili de konuşan Bakkal, "Her sarı kart gören oyuncuyu oyundan alırsanız, geçen yıllarda yaşadım, oyuncular topa girmemeye başladılar. Olabilir, alabilirdik, sonradan kendi kendimi eleştirdim 'keşke alsaydık' diye ama erken biraz daha gitsin dedik. O kadar dengeleyemiyorsunuz ama bunu dikkate alacağım." açıklamasını yaptı.

Hakemin kırmızı kart göstermesiyle ilgili soruya da galip geldikten sonra eleştirmenin bir anlamı olmadığını belirterek, "Sonuçta ben bitir dedim bitirdi." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Mesut Bakkal: Bu bir başlangıç, coşkuyla devam edeceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER