Merakla beklenen ilk görüşmede ilginç detay

AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti.

Merakla beklenen ilk görüşme başladı

25. Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından gözler kurulacak olan koalisyon hükümetine çevrildi. AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezinde görüştü. AKP heyeti ile CHP heyeti arasındaki görüşme  yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Bu arada 1+4 kişi olarak planlanan görüşme heyetlerinin CHP'nin isteği üzerine 1+5 olarak değiştirildiği öğrenildi.
HEYETE YENİ İSİMLER EKLENDİ
AK Parti ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmelerinde genel başkan ve dört milletvekilinden oluşan ve 1+4 olarak değerlendirilen koalisyon görüşme heyeti, CHP'nin isteği üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Siyasi Baş Danışmanı Rasim Bölücek listeye eklendi. Bunun üzerine AK Parti de Ankara Milletvekili Mücahit Aslan'ı koalisyon görüşme heyetine ekledi. AK Parti'nin CHP ile koalisyon görüşmesi, 1+5 olarak devam etti.

HEYETTE KİMLER VAR?
AK Parti'nin koalisyon heyetinde yer alan isimler
Ömer Çelik
Numan Kurtulmuş
Cevdet Yılmaz
Ayşenur Bahçekapılı
Mücahit Aslan

CHP'nin koalisyon heyetinde yer alan isimler
Haluk Koç
Selin Sayek Böke
Faik Öztrak
Akif Hamzaçebi
Rasim Bölücek





ARACIN PLAKASI "06 DB 0353"

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu' nu taşıyan aracın CHP Genel Merkezi' nin bahçesine girdiği sırada sivil plakalı olması nedeniyle gazeteciler arasında "Devlet Bahçeli mi geldi" diye yorumlanırken, aracın içinden Davutoğlu' nun çıkması gazeteciler arasında espriye neden oldu


YARIN MHP, ÇARŞAMBA HDP

Hükümeti kurma görevi verilen Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerine yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Çarşamba günü ise HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile devam edecek. Bu şekilde koalisyon için ilk tur görüşmeleri Ramazan Bayramı’ndan önce tamamlanmış olacak.


ajanslar
<< Önceki Haber Merakla beklenen ilk görüşmede ilginç detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER