Mehmet Özdilek: Baskıyı kırma adına önemli bir galibiyet oldu


Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Kayserispor karşısında üzerlerindeki baskıyı kırma adına önemli bir galibiyet aldıklarını dile getirdi.

Süper Lig'in 7. haftasında kendi sahasında Kayserispor'u 2 - 0 mağlup eden Gençlerbirliği'nde teknik direktör Mehmet Özdilek maçın değerlendirmesini yaptı. Özdilek, galibiyet için son derece mutlu olduğunu vurgulayarak, "Her iki takım adına üç puanın çok ötesinde bir müsabakaydı. Tekrar güveni yakalama ve özellikle sezonun başı itibarıyla üzerimizdeki baskıyı kırma adına önemli bir galibiyet diye düşünüyorum. İlk yarı her iki takım dengeli, orta saha mücadelesi, alanları daraltan bir yapıyla mücadele içerisinde oldu. Belki tam net yakalayamadık ama El Kabir'le Stancu'yla yakaladığımız pozisyonlar var. Rakibe göre o anlamda biraz daha öndeydik. İlk 45 dakika öndeki oyuncuların yerlerini çok değiştirdik. İkinci devreye başlarken de İrfan'ı sağa alıp Stancu'yu El Kabir'in arkasına çekerek böyle bir organizasyon değişikliğine gittik. Bakıldığı zaman bunun meyvesini aldığımızı düşünüyorum. 65. dakikaya kadar hem tempo hem pozisyon olarak rakibe üstünlüğü kabul ettirdiklerini ve iki gol bulduk. Bu gol moralimizi üst seviyeye çıkardı, ondan sonra kontrollü oynamaya çalıştık. Takımın üzerindeki baskıyı kırma adına bu maçın kazanılması bundan sonraki haftalar için önem taşıyordu. Bunu başardık, haklı bir galibiyet oldu." ifadelerini kullandı.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Özdilek, Gençlerbirliği'nin ikinci yarının başında attığı ilk golde yaşanan ofsayt tartışmaların değinerek, ilk golde topun taçtan geldiğini ve ofsayt olma şansı olmadığını söyledi. Ama ondan sonraki süreci bilmediğini ve pozisyonu izlemediğini dile getiren genç teknik adam, yan hakemin taç kullanırken direk bayrağını kaldırdığını, taçtan ofsayt olmayacağını kuralların yazdığını söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Mehmet Özdilek: Baskıyı kırma adına önemli bir galibiyet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER