Dünyanın öbür ucundan mesaj var

Endonezya Devlet Ajansı Antara'nın Genel Müdürü'nden mesaj var: Gazetecileri hemen serbest bırakın

Dünyanın öbür ucundan mesaj var

Uzakdoğu'nun en büyük ajanslarından Endonezya devlet ajansı Antara'nın Genel Müdürü Saiful Hadi'den gözaltına alınan gazetecilere destek geldi. 

Hadi, özellikle "dostlarım" dediği Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve diğer isimlerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Endonezya devlet haber ajansı Antara'nın Genel Müdürü Hadi, Türkiye'de özgür basına yapılan operasyona tepki gösterdi. Medya duayeni Hadi, dünyanın her yerinde basın çalışanlarının habere ulaşma ve bunları paylaşma özgürlüğü olduğunu belirtti. Basına baskı uygulanamayacağını söyleyen Hadi, gözaltına alınan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın bir an önce serbest kalması gerektiğini ifade etti. 

Zaman Gazetesi'ni daha önce gezdiğini söyleyen tecrübeli gazeteci, Zaman ve STV çalışanlarının çalışkan ve modern Müslümanlar olduklarına dikkat çekti. Saiful Hadi daha sonra ise eline aldığı Zaman Gazetesi ve STV logolarının bulunduğu "özgür medya susturulamaz" yazılı pankart ile "dostlarım" diye ifade ettiği Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın ismini bizzat söyleyerek Endonezya'dan kendilerine destek verdi. 

Antara Haber Ajansı Genel Müdürü Saiful Hadi, aynı zamanda Endonezya önde gelen entellektüelleri arasında bulunuyor.
<< Önceki Haber Dünyanın öbür ucundan mesaj var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER