İzmir'de kaçak silah ticareti operasyonu


İzmir'de kaçak silah ticareti yapanlara yönelik operasyon düzenlendi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları araştırmalar sonucu kaçak silah ticareti yaptığı tespit edilen V.A. (56), İ.D. (44) ve V.Ö. (54) isimli zanlıları yakaladı, Aramalarda ise 2 adet tabanca, 2 adet şarjör, 2 adet tabanca sürgüsü, 1 adet namlu ve 6 adet 9 mm. fişek ele geçirildi.

Zanlılarla bağlantılı olan ve kaçak silah ticareti suçuna karıştığı tespit edilen A.E. (51), O.G. (41) ve B.K. (49) isimli şahıslar da il merkezi ve Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. Adreslerde ise 4 adet tabanca, 1 adet tabanca gövdesi, 6 adet av tüfeği, 188 adet değişik çaplarda fişek, 1 adet kurusıkı tabanca, tabanca ve tüfeklerde seri numarası basımında kullanılan değişik ebatlarda 27 adet harf ve 27 adet rakam numaratörü, 4 çift tabanca kabze kalıbı, 21 adet şarjör ve silah tamir, tadilat ve imalat işlerinin yapıldığı değerlendirilen tam teçhizatlı bir atölye ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılardan O.G. savcının talimatıyla, V.A., İ.D., V.Ö., B.K. ve A.E. ise mahkemece serbest bırakıldı. CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de kaçak silah ticareti operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER