İyi Parti ve CHP'den boykot kararı

İzmir'in Menemen ilçesinde tutuklanan CHP'li Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yerine belediye meclisinde başkanvekili seçimi İyi Partili ve CHP'li üyelerce boykot edildi.

SHABER3.COM

Hakkında başlatılan soruşturma sonrası tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yerine belediye meclisinde başkanvekili seçimi salt çoğunluğu sağlanamadığı için ertelendi.

Aksoy’un yerine belediye meclisinde başkanvekili seçimi yapılmış, başkanvekilini kurayla CHP’li Deniz Karakurt kazanmıştı.

Seçimin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kur'a seçiminin usule aykırı yapıldığını öne sürerek mahkemeye gitti. 2'nci Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. İzmir Valiliği kararı ile kur'a seçimi için toplandı.

Ancak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İyi Partili meclis üyelerinin toplantıya katılmadı ve çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle perşembe gününe ertelendi.

"DAVA SONUCU BEKLENMELİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği için İzmir 2'nci İdare Mahkemesine açılan davanın sonucunun beklenmesi gerektiğini söyledi. 

Erkek, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Belediye Meclisi'nde yapılan kur'a sonucunda belediye meclis üyesi Deniz Karakurt'un Belediye Başkan Vekili olarak belirlendiğini kaydetti. 

Erkek, şöyle konuştu: "Seçim yapıldı. Sonra bir davayla karşılaştık. Bakıyoruz kura çekimine o gün hiçbir itirazı olmayan, hatta kura çekiminin AKP grubunun isteği, önerisiyle yapıldığını bütün Menemen halkı biliyor. O gün itiraz etmeyenler kuradan çıkmayınca dava açıyorlar. Bu davada iyi niyetten bahsedilebilir mi?"

Erkek, "İzmir 2. İdare Mahkemesi açılan davanın sonucu beklenmeden nasıl kura çektirebilirsiniz? Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği kur'ası için dava sonucu beklenmeli. Daha mahkeme esas hakkında bir karar vermedi. Ortada yürütmeyi durdurma kararı var. Yürütmeyi durdurma kararının da gereği yerine getirildi. Şu anda Menemen'de Meclis Birinci Başkan Vekilimiz belediye başkanlığını temsil ediyor." diye konuştu.
<< Önceki Haber İyi Parti ve CHP'den boykot kararı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER