İsrail Gazze'de Birleşmiş Milletler okulunu vurdu

İsrail'in Gazze'de Birleşmiş Milletler okulunu vurduğu aktarıldı.

SHABER3.COM

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin merkezindeki el-Magazi Mülteci Kampı'nda bulunan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) bağlı bir okulu vurdu.

Bombardıman sonrası hasar gören okul kullanılmaz hale gelirken bombardımandan sağ kurtulan Filistinliler, kullanılabilir eşyaları topladı.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, bombardımanı sonucunda okuldaki 6 kişinin öldüğünü ve UNRWA çalışanlarının da içinde bulunduğu onlarca kişinin de yaralandığını aktardı.

Lazzarini, okulda ciddi maddi hasar meydana geldiğini ve ölü sayısında artış olabileceğini ifade etti.

İsrail savaş uçaklarıyla ekmek fırınını vurdu

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki çatışmalar 12. gününe girerken İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Sözcü'de yer alan habere göre Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, 3 bin 478 sivilin hayatını kaybettiğini, 12 bin 65 sivilin de yaralandığını duyurdu.

Abluka altındaki Gazze Şeridi'ni vurmaya devam eden İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Cibalya bölgesi ve Nusayrat Mülteci Kampı ile Yermük ve Zeytun mahallelerine havadan ve denizden saldırılar düzenlediği saldırılarda, yaklaşık 30 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail güçleri, Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki bir ekmek fırınını da hedef alırken, buradaki saldırıda en az 2 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’a düzenlenen İsrail saldırılarında da biri çocuk 3 Filistinli öldürüldü.

İsrail, Gazze çevresindeki Netiv HaAsara yerleşim bölgesinde Filistinli grup ile girilen çatışmada, 2 İsrail askerinin öldüğünü ve 7 Ekim’den bu yana ölen askerlerinin sayısını 304’e yükseldiğini duyurdu.

İsrail ordusu, Lübnan topraklarından düzenlenen tanksavar füzesi saldırısında, 4 askerinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, tanksavar füzesinin ateşlendiği bölgenin topçu atışıyla vurulduğu kaydedildi.

İsrail’in, Gazze Şeridi’nde 500’den fazla Filistinlinin öldüğü hastane saldırısı nedeniyle işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs’te bir günlük genel greve gidildi.

Hamas, söz konusu saldırının tüm sorumluluğunun doğrudan Tel Aviv yönetimine ait olduğunu belirtti.

İsrail’in “yalan hikayeler uydurarak yaptığı katliamın gerçeğini saptırmaya çalıştığı” vurgulanan Hamas’ın açıklamasında, “Hastaneyi bombalamakla tehdit eden faşist işgal güçleri, 23 ambulansı vurdu; aileleriyle 25’ten fazla doktoru, 3 binin üzerinde Filistinli sivili öldürdü. Bu kişilerin yüzde 70’i çocuk ve kadındı.” ifadesi kullanıldı.

Hamas, İsrail’in şu ana kadar 120 bin konutu, içinde yaşayanların başına yıktığını iddia etti.

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, Gazze Şeridi’nde ciddi ilaç sıkıntısı ve hastanelere ulaşımda büyük sorun olduğu uyarısında bulundu.

Keyle, su kesintileri ve kanalizasyon sisteminin bozulmasının ise bulaşıcı hastalıkların yayılma riskini artırdığına dikkati çekti.
<< Önceki Haber İsrail Gazze'de Birleşmiş Milletler okulunu vurdu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER