İlber Ortaylı muhabire sert çıktı

Tarihçi İlber Ortaylı, kendisine sürekli 'Topkapı'da hayalet var mı?' şeklinde soru soran, gazetenin muhabirine tepki gösterdi.

İlber Ortaylı: "Geri Zekalı Kızcağız"

Cumhuriyet'in haberine göre tarihçi ve Topkapı Sarayı eski müdürü İlber Ortaylı’nın Tarih Söyleşileri” adlı panelde yaptığı konuşmanın videosu yayınlandı. Ortaylı konuşmasında, muhafazakar kimliği olduğunu belirttiği bir gazete muhabirinin kendisine sürekli telefon ederek ‘Topkapı Sarayı’nda hayalet olup olmadığını sorduğunu söyledi. Ortaylı bu soruya çok kızarak konuşmasında, “Bu normal bir durum değildir. Bunun arkasında büyük bir cehalet ve saygısızlık yatar” dedi.

Hayalet sorusunu soran gazetenin kadın muhabirinin röportaj yapmak için ısrar ettiğini anlatan Ortaylı, “Röportaj yapmak istiyor geri zekalı kızcağız. Niye o mesleğe girmiş bilmiyorum” dedi.

O GAZETE YENİ ŞAFAK MI?

Tarihçi ve Topkapı Sarayı eski müdürü İlber Ortaylı daha önce de kendisine telefonda kendisine, yaptıkları bir yalan haberi soran Yeni Şafak muhabirine kızmıştı. Ortaylı'nın burada bahsettiği muhabirle, Yeni şafak muhabirinin aynı kişi olup olmadığı bilinmiyor. 
Ortaylı Yeni Şafak muhabirini telefonda böyle terslemişti:

"Sen tarih belgesinden anlamazsın kızım. Git doğru dürüst gazete oku. Mesleğe girmişsin madem lisan bilmen lazım. Haftada iki üç tane yabancı gazete okuman lazım. Adamlar bu işi nasıl yapıyor görmen lazım. Bu böyle olmaz. Benden sana tavsiye. Piyasadaki bazı geri zekalılar lisan bilerek tutunuyorlar. Nagehan gibi karılar. Öyle bir kötü örnek de var önünüzde ama… Bunun şartı budur lisan bileceksin. Her hafta ciddi gazeteleri okuyacaksın. Gazeteciliği böyle yavaş yavaş öğreneceksin. Böyle şeylere hiç girişmeyin bunlar iyi şeyler değil. Benden sana nasihat."

Haberin tamamı için:
<< Önceki Haber İlber Ortaylı muhabire sert çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER