İçecek devinin Bursa fabrikasına kalite ödülü


Coca-Cola İçecek'in Bursa fabrikası, kalite alanında dünyanın en saygın ödüllerinden birini aldı. İçecek devinin Bursa tesisleri Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı tarafından verilen Mükemmellik Ödülleri çerçevesinde 'Kurumsal Yetkinliklerin Geliştirilmesi' alanında gösterdiği performansla ödüle layık görüldü.

Anadolu Grubu'nun ana hissedarı olduğu, Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan'da 10 ülkede 25 fabrikası ve 10 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek'in (CCİ) 1994 yılında 4 üretim hattı ile kurulan Bursa fabrikası, 14 üretim hattı ile kapasite ve ürün çeşitliliği açısından CCİ'nin en büyük operasyonlarından biri olma özelliğini taşıyor. Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Ödüllerinde "Kurumsal Yetkinliklerin Geliştirilmesi" ödülünü alan Bursa fabrikasında basın toplantısı düzenlendi.
Coca-Cola İçecek Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Aykan Gülten, yıllardır yürüttükleri operasyonel mükemmellik ve sürekli iyileştirme çalışmalarının karşılığını aldıkları ödüllerle tescillediklerini ifade etti. Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın mükemmellik yolunda en iyi performansı gösteren Avrupa'nın öncü kuruluşlarını ödüllendirdiğine vurgu yapan Gülten, "CCİ Bursa fabrikası olarak kalite ve sürdürülebilirlik alanında yürüttüğümüz çalışmalarla geçtiğimiz yıl da Türkiye Mükemmellik Ödülü'ne layık görülmüştük. Aldığımız ödüller tesadüf değil. Bu başarı işimizin her aşamasında verimlilik, yenilikçilik ve sürekli gelişime odaklanmamızın ve tüm bu faaliyetlerimizi şeffaflıkla sürdürmemizin sonucu." dedi.

Gülten, şunları dile getirdi: "Coca-Cola İçecek 2013 yılında gençlerin fiziksel aktiviteye katılımını desteklemek ve gençlere aktif yaşam alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlattığı 3.2.1 Başla! Sosyal sorumluluk programını Türkiye'de 8 ilde, 72 okulda uyguluyor. Bu okulların 15 tanesi Bursa'da yer alıyor. Program kapsamında okullara iç ve dış mekan fiziksel aktivite alanları kazandıran Coca-Cola İçecek, okullara bağışladığı spor malzemeleri ile de branş ve aktivite çeşitliliği yaratıyor. 3.2.1 Başla! Programının yanı sıra, 2014 yılında Kestel Belediyesi ve Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü Kestel Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde ilçe genelinde aktif yaşam konusunda farkındalığın artırılması amacıyla Kestel Toplum Sağlığı Fiziksel Aktivite Merkezi'ni faaliyete geçiren CCİ, alanlarında uzman eğitmenler ile Kestel halkının ücretsiz olarak yararlanabileceği kurs ve etkinliklerin düzenlenmesini destekliyor."

Bursa fabrikası hakkında bilgi veren Fabrika Müdürü Enver Say ise 1994 yılında Bursa'nın Kestel İlçesi'nde toplam 203 bin metrekare üzerine kurulan, 70 bin metrekare üretim ve depolama alanı ile faaliyetini sürdüren fabrika, CCİ'nin portföyündeki tüm içecek kategorilerini yüksek teknoloji ve kalite ile yürüttüğünü kaydetti. Türkiye'deki ilk büyük ölçekli üretim tesisi olarak kurulan CCİ Bursa fabrikasının 1,2 milyon litre üretim hacmine sahip olduğunu belirten Say, "250'den fazla kişiye istihdam sağlayan, 100 milyon ünite kasa ile üretimde lider Bursa fabrikasından tüm Türkiye'ye dağıtım gerçekleştiriyor. Bursa fabrikasında geliştirilen iyi uygulamalar ve iş süreçleri CCİ'nin diğer operasyonları başta olmak üzere Coca-Cola sisteminin diğer uluslararası operasyonlarına da aktarılıyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fabrikayı gezen gazetecilere, çalışma sistemi hakkında bilgi verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber İçecek devinin Bursa fabrikasına kalite ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER