Hükümeti kurma görevinin verildiği gün öyle bir şey yapıldı ki...

AKP hükümeti, yeni hükümeti kurma görevi Başbakan Davutoğlu’na verildiği günün ertesinde acelenin bu kadarına pes dedirtecek önemli kararlar almaya devam etti. Dünkü Resmi Gazete’de 30 ayrı yetkisiz Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı.

Hükümeti kurma görevinin verildiği gün öyle bir şey yapıldı ki...

AKP hükümeti, yeni hükümeti kurma görevi Başbakan Davutoğlu’na verildiği günün ertesinde de yangından mal kaçırırcasına önemli kararlar almaya devam etti. Dünkü resmi gazetede 30 ayrı Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı. Ve bunların önemli bölümü 18’i rant amaçlı kararlardan oluştu. İki ilde bazı alanlar riskli alan ilan edilirken, 15 ayrı ilde bazı alanlarla ilgili acele kamulaştırma kararları ve bir ilde de üç mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm kararı verildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM-RİSKLİ ALAN

Bakanlar Kurulu’nun dün yayımlanan kararları arasında iki riskli alan ile bir kentsel dönrüşüm alan kararı da yer aldı. Buna göre; Kocaeli İline bağlı , Gölcük İlçesi, Merkez Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alan ile yine Kocaeli’nin İzmit İlçesi, Cedit Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alan riskli alan ilan edildi. Dün rantsal amaçlı son kararla da Kayseri İli, Kocasinan İlçesi, Sahabiye ve Fatih Mahallelerinde Bulunan Bazı Alanlar Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı İlan Edildi.

BUNLAR DA CABASI

Bakanlar Kurulu’nun dün yayımlanan diğer 12 kararı ise farklı konulardan oluştu. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğü Taşra teşkilatı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Taşra Teşkilatında Düzenleme Yapılması Hakkında iki ayrı Bakanlar kurulu kararı dikkat çekti. Teşkilatlarla ilgili bir diğer karar ise ‘-2Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Yurtdışı Teşkilatını Oluşturan Birimlerin Nitelik, Kurulduğu Şehir ve Ülke, Görev Alanı, Akredite Edildiği Ülkeler ve Bağlı Bulunduğu Misyonlar Hakkındaki 1999 tarihli kararı değiştiren karar oldu. Dünkü; Bakanlar Kurulu Kararları (BKK) arasında’Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar’ ‘Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar’, ‘Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkında Karar’ ile bazı ilçelerde köylere Hizmet Götürme birliklerinin kurulmasına ilişkin kararlar da yer aldı.

ÜST DÜZEY ATAMALAR 700 SINIRINA DAYANDI

Bitmedi Bakanlar kurulu, dün ayrıca başbakanlık dahil dört bakanlıkta da yeni atamalar oldu. Buna göre, Başbakanlık Müşavirliğine, Müsteşar Yardımcısı Mehmet Abdullah Canbek atanırken, ondan boşalacak Müsteşar Yardımcılığına ise Doç. Dr. Ömer Açıkgöz getirildi. Dünkü Bakanlar Kurulu kararıyla Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Aytekin Sakarya, İçişleri Bakanlığı Kırklareli İl?Hukuk İşleri Müdürlüğüne Kastamonu Vali Yardımcısı Mustafa Sarıkaya ve Kalkınma Bakanlığı Müşavirliğine ise Kalkınma Araştırmaları Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Şahin atandı. Böylece, AKP’nin 7 Haziran seçimlerinden sonra yaptığı üst düzey atama sayısı 700 sınıra daha da yaklaşmış oldu.

 
ADNAN KESKİN - TARAF
<< Önceki Haber Hükümeti kurma görevinin verildiği gün öyle bir şey... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER