‘Harbiyeli öğrenci Boğaziçi’ne 1’inci olarak girmiş, belli ki okuyamayacak’

Müebbet hapis cezası verilmiş askeri öğrencinin Türkiye 13'üncüsü olarak Boğaziçi Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’ne 1.'likle girdiğini belirten HDP Milletvekili Gergerlioğlu, ”Suçsuz, günahsız, darbe ile alakası olmayan pırlanta gibi çocuklar derecelerle üniversitelere girmelerine rağmen belli ki okuyamayacaklar" dedi.

SHABER3.COM

Hak ihlalleriyle ilgili haftalık basın toplantısı düzenleyen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, tutuklu bir Harbiyeli öğrencinin durumunu gündeme getirdi.

TUTUKLU HARBİYELİ ÖĞRENCİ İLHAN BUĞRA SÖNMEZ TÜRKİYE 13.’SÜ OLDU 

Gergerlioğlu, tutuklu askeri öğrenci İlhan Buğra Sönmez’in ailesinden gelen mesajı okudu. O mesajda şu ifadeler yer aldı: “Oğlum İlhan Buğra Sönmez 15 Temmuz darbe teşebbüsü günü Yalova kampından ‘burası güvenli değil İstanbul’a Hava Harp Okuluna gidiyoruz’ diyerek otobüse bindirildi. Sultanbeyli’de otobüsten inip halkla İstiklal Marşı okudular. Halk onları alkışladı. Kamera görüntüleri de var. 19 yaşında idi o zaman. Bulunduğu yerde askeri öğrencilerin silahıyla yaralanan bile yokken 6. yıla girdik Silivri’de. Askeri öğrenci darbe yapamaz. Açık öğretimde işletme okudu. DGS sınavında Türkiye 13.’sü oldu, Boğaziçi Üniversitesi İngilizce işletmeye 1. olarak girdi. Çocuğumuzun çıkıp okulunu okumasını istiyoruz. 1 senedir Yargıtay aşamasında.”

GERGERLİOĞLU: BELLİ Kİ OKUYAMAYACAK 

Mesajı paylaşan Gergerlioğlu, “Bu konuda hâlâ Yargıtay’da çözülmüş değil. Suçsuz, günahsız, darbe ile alakası olmayan zeki, pırlanta çocuklar Türkiye 13.’sü olarak üniversitelere girmelerine rağmen maalesef okuyamama tehlikesi ile karşı karşıya. Bu çocuk okuyamayacak. Türkiye 13.’sü olmuş, Boğaziçi İngilizce İşletme ’ye 1. olarak girmiş, çok zor durumdalar belli ki okuyamayacak” dedi.
<< Önceki Haber ‘Harbiyeli öğrenci Boğaziçi’ne 1’inci olarak girmiş,... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER