Hamile kadına KPSS gözaltısı

KPSS’de usulsüzlük iddialarına ilişkin algı operasyonunda, yaşanan skandallar ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti.

Hamile kadına KPSS gözaltısı

Zorunluluk olmamasına rağmen sabahın erken saatlerinde iki Hamile Kadın da alındı. Skandal bununla da sınırlı kalmadı.

DAHA ÖNCE İKİ KEZ DÜŞÜK YAPAN HAMİLE KADINI TEHDİT ETTİLER

8 aylık hamile kadına, avukatı gelmeden önce psikolojik baskıyla itirafçı olması için “Çocuğunuzu Uçurtmayı Vurmasınlar filmindeki gibi hapishanede büyütmek istemezsiniz. İtiraf edin kurtulun” tehdidi yapıldı. Hamile kadınlardan diğeri H.M.’nin ise daha önce iki defa düşük yaptığı öğrenildi. Avukatların, “Hamileliği riskli, tekrar düşük yaparsa sorumlusu siz olursunuz.” uyarılarına rağmen emniyet ekiplerinin çağrılı olarak ifadeye davet etmek yerine gözaltı işlemini yaptığı ortaya çıktı. Hamile iki kadın ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

ARADIĞININ ARADIĞININ ARADIĞI YÜKSEK ALMIŞ!

Gözaltına alınanlara savcının talimatıyla ilginç sorular yöneltildi. “Bir sonraki KPSS sınavında 2 netinizin düştüğü görülüyor. Netiniz neden düştü?” sorusu bile soruldu. Bir şüpheliye ise, “Aradığın kişinin, aradığı kişinin aradığı kişi sınavda yüksek net almış. Bu kişilerle irtibatınız var mı?” ifadeleri kullanılarak soruyu cevaplaması istendi.

KPSS'YE BAŞVURDUN SINAVA GİRMEDİN GÖZALTISI

“Telefonlarınız aynı saatlerde aynı baz istasyonundan sinyal vermiş. Bu konuda ne diyeceksiniz?” sorusu ise skandalın ulaştığı noktayı gözler önüne serdi. Algı operasyonundaki isimlerden birinin ise KPSS’ye başvurduktan sonra sınava girmediği için gözaltına alındığı öğrenildi.

TEHDİT İDDİASI YARGIYA TAŞINDI

Öte yandan savcının, kimliği belirsiz bir kişi tarafından aranarak tehdit edildiği iddiası, dosyada ismi geçen Y.H.Y. tarafından yargıya taşındı. Dosyada adı geçen şahıs avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, tehdit telefonunun kimden geldiğinin ortaya çıkarılmasını istedi.

İFTİRA, GİZLİLİK İHLALİ VE ADİL YARGILAMAYI ETKİLEME TEŞENNÜSÜ

Ayrıca tehditle ilgili tutanağın Twitter’dan paylaşarak tehdidi Hizmet Hareketi'yle ilişkilendirmek için iftira atan avukat hakkında ‘gizliliği ihlal’ ve ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ suçlarından işlem yapılması talep edildi. Avukat’ın, “Biliyoruz, yapılacak, edilecek” gibi ifadelerle soruşturmanın savcısıymış gibi davranmasının suç olduğu vurgulandı.

ZAMAN
<< Önceki Haber Hamile kadına KPSS gözaltısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER