Habitat III öncesi Barcelona'da Seferihisar konuşuldu

Habitat III öncesi Barcelona'da Seferihisar konuşuldu

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birleşmiş Milletler tarafından 2016 yılı Ekim ayında düzenlenecek "Habitat III Konferansı" öncesinde Barcelona'da yapılan hazırlık toplantısına Türkiye'den tek, dünyadan davet edilen 23 yerel yönetim temsilcisinden biri olarak katıldı.

Türkiye'yi Uluslararası Cittaslow (Sakin Şehir) Birliği ile tanıştıran Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Habitat III Konferansı'nın çekirdek kadrosuna alındı. Soyer, İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen toplantıya Türkiye ve Orta Asya'dan davet edilen tek belediye başkanı oldu.

Geçtiğimiz aylarda Güney Kore'de gerçekleşen Sürdürülebilirlik Dünya Zirvesi'nde ve ardından Kenya Nayrobi'de toplanan Birleşmiş Milletler Zirvelerinde Türkiye'yi temsil eden Soyer, bu kez İspanya'da, Türkiye, Ortadoğu ve Batı Asya adına konuştu.

2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 90'ının kentlerde, yüzde 10'unun kırsalda yaşayacağı ve bu tablonun kentlerde yaşayanların refahını arttıracak bir sonuç ortaya koyamayacağı tespiti üzerine toplanacak olan HABİTAT III Konferansında bu öngörü nedeniyle ortaya konulacak çözüm önerileri konuşulacak.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Barcelona'da düzenlenen hazırlık toplantısında, dünyanın dört bir yanından gelen yerel yöneticilere, Seferihisar'da kırsalda yaşayanlar için uyguladıkları projelerden örnekler verdi. Yerel üretici pazarları, üretici birlikleri ve kooperatifler, yerel tohum konusunda yapılanlar ve tarım ürünlerinin işlenerek katma değeri yüksek ürünler ortaya konulmasına dair uygulamalar büyük beğeni topladı ve uzun süre farklı coğrafyalarda uygulama imkanları üzerine konuşuldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Habitat III öncesi Barcelona'da Seferihisar konuşuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER