Türkiye'nin konuştuğu komutanın ilginç özelliği!

Yeni Kara Kuvvetleri komutanı Org. Hulusi Akar kimdir?

Türkiye'nin konuştuğu komutanın ilginç özelliği!

Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir, YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atanan Org.neral Hulusi Akar'ın bilinmeyen yönlerini yazdı. İşte 2015'te Genelkurmay Başkanı olacağı konuşulan Akar'ın öne çıkan ilginç özellikleri...

"Dünkü sürpriz Şura kararlarıyla 2 sene sonra Genelkurmay Başkanlığı’nın yolu açılan ve yeni Kara Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Hulusi Akar, aslında TSK içinde çok iyi bilinen hem de sevilen bir asker. Çeşitli kademelerle diyalog yapısı oluşturabilen bir isim. Ama en büyük özelliği ise yine yakın çevresinin tanımlamasıyla detaylarda boğulmadan seri karar verip uygulayabilme yeteneği. Bu nedenle ona bu seriliği için “Seri Paşa” ismini takanlar bile var. Buna ek olarak bir süreden beri yeni bir konseptin de yaratıcılarından. O da “Sivil gibi düşünüp asker gibi hareket etme” prensibi. Bunu da sürekli empati uygulayarak kendini hem asker hem sivillerin yerine koyarak sorunların çözümünde bir formül olarak uyguluyor. Seri karar vermesini de Türkiye’nin zorlu koşullarında zaman kaybetmemek” olarak tanımlıyor. Yıllarca yurtdışı görevi olduğundan dolayı ileri derecede İngilizcesi ve NATO’nun kritik kademelerinde yakın arkadaşları var. İç güvenlik harekatlarında aldığı görevler de onun yine eylemlerindeki yerleşik hafızalarından biri.

Bir oğlu uluslararası ilişkiler - ekonomi temeline dayalı Amerika-İngiltere ekseninde eğitimini devam ettirirken, kızı da Hacettepe Tıp Fakültesi mezunu bir doktor. Fakat en belirgin özelliklerinden biri de lojmanının olduğu Köşk bölgesinde yaptığı uzun yürüyüşler ve taviz vermediği diyeti. Bunu çevresindeki personele de neredeyse emir vererek uygulatmaya çalışıyor. Bu hassasiyetinin perde arkasındaki sebep ise diyetisyen olan eşi. Evde ve mesaide yediği içtiği her şey adım adım belirlenmiş durumda.

TSK’nın çok sorunlu konularının başında gelen Balyoz ve benzeri davalarda ise şov yapmadan sessiz sedasız süreci takip ediyor. Bu çerçevede ailelere telefon ediyor, ihtiyaçlarını tespit ettirip onlara yardımcı olmaya çalışıyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in fikir yapısına uygun olduğu için yıllardır 2. Başkanlık görevinde bulunun Hulusi Akar, aynı zamanda Kara Harp Okulu Komutanlığı döneminde de ilginç bir çalışma yapmış. Düzenlediği bir konferansta dünyanın en önemli, sert eleştirileriyle tanınan sivil, asker, akademisyen uzmanlarını çağırtmış. Böylelikle Kara Harp Okulu öğrencilerinin de sivil-asker dengelerini sadece Türkiye gözünden değil global açıdan da birbirine zıt görüşleri dinleyerek öğrenmesini sağlamış."
<< Önceki Haber Türkiye'nin konuştuğu komutanın ilginç özelliği! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER