Türkiye'nin en büyük 4.barajı kurudu

Tehlike çanları Çorum'da çaldı...Görülen bu manzara, çiftçilere son yılların en büyük zararını yaşattı.

Türkiye'nin en büyük 4.barajı kurudu

Son yılların en kurak dönemini yaşayan Türkiye'de barajlardaki su doluluk oranlarının gözle görülür şekilde azalması vatandaşları tedirgin ediyor. Türkiye'nin su oranı bakımından dördüncü büyük barajı olan Çorum Obruk Barajı'nda da su seviyesi hayli düştü.

Türkiye'nin su oranı açısından dördüncü büyük barajı olan Obruk Barajı'nda çekilmiş fotoğraflar tehlikeyi gözler önüne seriyor.

Barajda su seviyesinin düşmesiyle köprünün ayakları ve sular altında kalan evler gün yüzüne çıktı.

Kent genelinde Obruk Barajı dışında diğer barajlarda da su seviyesinde büyük azalma yaşanıyor.




Çorum'un içme suyunu karşılayan barajlardan bir diğeri olan Çomar Barajı'nda da suların büyük oranda çekildiği görülürken, sulama da kullanılan Seydim Göleti'nin ise tamamen kurumak üzere olduğu gözleniyor.

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, yaptığı açıklamada barajlardaki su oranlarının azalmasının endişe verici olduğunu söyledi.

''Çiftçiler son yılların en büyük zararını yaşadı'' diyen Sayan, ürünlerde yüzde 50'den fazla verim kaybı yaşandığını ifade etti.

Obruk Barajı, Çorum'da, Kızılırmak Nehri üzerinde, sulama, içme suyu ve enerji üretmek amacıyla 1996-2002 yılları arasında inşa edildi.

660 milyon metreküpten fazla su depolanan Obruk Barajı'nda su miktarı bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle büyük oranda düştü.



CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin en büyük 4.barajı kurudu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER