'Lice olayında büyük çarpıtma var'

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Lice'deki hadiseyle ilgili büyük bir çarpıtma var" dedi.

'Lice olayında büyük çarpıtma var'

Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Lice'deki karakol yapımı gerginliğine ilişkin, "Bunun çözüm süreciyle bir alakası yok. Kim ilişkilendiriyorsa o da fevkalade yanlış yapıyor" şeklinde konuştu.

Lice'deki hadiseyle ilgili büyük bir çarpıtma olduğunu kaydeden Bozdağ, "Burada yeni karakol yapımı yok, tamamıyla mevcut bir karakolun yenilenmesi hadisesi var" ifadelerini kullandı.

-TSK'nin İç Hizmet Kanunu'nda değişiklik-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TSK'nin İç Hizmet Kanunu'nda yapılması öngörülen değişikliğe ilişkin "35. maddenin bu yeni hali, açıkça PKK’ya ve bölücü çevrelere bir tavizdir" ifadesinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, "Bahçeli gene bir çarpıtma içinde ya da anlamama gibi bir pozisyonda duruyor" dedi.

Bozdağ, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde değişiklik de içeren tasarısının Meclis tatile girmeden yasalaşacağını söyledi.

-Dövizli askerlik-

"Dövizli askerlikle ilgili  durum netleşti mi?" sorusu üzerine Bozdağ, şu anda çalışmaların devam ettiğini, yakında onunla ilgili Bakanlar Kurulu kararının çıkacağını söyledi.

"Miktar belirlendi mi?" sorusuna Bozdağ, "Miktar bayağı bir düşecek. Herkesin mutlu olacağı bir miktar olacak inşallah." karşılığını verdi.

AA

<< Önceki Haber 'Lice olayında büyük çarpıtma var' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER