Kaz Dağları'nın Dervişi dualarla uğurlandı

Çevresinde “Kaz Dağları’nın dervişi” olarak bilinen eğitim gönüllüsü Hacı Arif Çağan dün toprağa verildi.

Kaz Dağları'nın Dervişi dualarla uğurlandı

Cenaze törenine binlerce seveni katıldı. Bütün mal varlığını eğitim faaliyetlerine bağışlayan Çağan, tahsiline vesile olduğu öğrencilerin dualarıyla uğurlandı.

Ömrünü eğitim ve hayır işlerine adayan Hacı Arif Çağan (92), binlerce seveninin katıldığı cenaze namazının ardından ebediyete uğurlandı. Balıkesir’in Edremit ilçesinde ikamet eden eğitim gönüllüsü Çağan önceki gün vefat etmişti. Edremit, tarihî günlerinden birini yaşadı. Cenaze namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren yurtdışından ve Türkiye’nin birçok yerinden çok sayıda seveni ilçeye akın etti.

Binlerce öğrencinin yetişmesine vesile olan ve ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı yardımlarla tanınan Çağan, saat 11.00 sularında Edremit Devlet Hastanesi’nden alınarak, helâllik için Kapıcıbaşı Mahallesi’nde bulunan evinin önüne götürüldü. Ardından sevenlerinin omuzlarında Mahkeme Camii’ne getirildi. Türkiye’nin birçok şehrinden ve yurtdışından cenaze için gelenler camide dua etti. Cenaze törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, İzmir’in tanınmış esnaflarından Yusuf Pekmezci, Eşrefpaşalı Malik Ejder Eriş, emekli vaiz Mustafa Hacet, Turgutlu’nun tanınmış esnaflarından Mustafa Türk ve Ali Canseven ile binlerce vatandaş katıldı. Kalabalık sebebiyle cami önü ve çevresinde bulunan yollar trafiğe kapatıldı. Tabut, cami içerisine alınarak cenaze namazı kılınabildi. Cenaze, yaklaşık 1 kilometre ötedeki şehir mezarlığına kadar omuzlarda taşındı. Bu arada mezarlıkta bulunanlara etli pilav ve ayran ikram edildi.

Hacı Arif Çağan, uzun süredir yaşlılığa bağlı hastalıklar sebebiyle evinde tedavi görüyordu. Ömrünün büyük bölümünü eğitim hizmetlerine adayan ve bölgede ‘Hacı Arif Ağabey’ olarak tanınan Çağan, dört gün önce fenalaşması üzerine Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Dahiliye servisinde tedavisine devam edilirken önceki gün saat 10.40 sularında solunum yetmezliği sonucu vefat etmişti. Dört kız babası olan Çağan’ın cenaze namazı, vasiyeti üzerine Mahkeme Camii’nde kılındı. Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi de hatıralarında kendisinden hürmetle bahsediyordu.

Çağan’ın damadı Prof. Dr. Zafer Ayvaz, merhumun bütün mal varlığını, hayır işleri ve talebe hizmetlerinde kullanılmak üzere bağışladığını belirterek, “Hayırda, fedakârlıkta, Allah sevgisinde çok öndeydi. Allah’ı insanlara sevdirmek için yapılması gereken ne varsa yapmaya çalışırdı. Sadece malıyla değil, sözlü olarak tebliğle, örnek haliyle de çok müstesna bir insandı.” dedi. İzmir’in tanınmış esnafından Yusuf Pekmezci de, “İzmir’den vaaz dinlemeye Fethullah Gülen Hocaefendi’ye gelir giderdi. Manevi büyüğümüz olarak sonsuz saygı ve hürmetlerimizi yapabildiysek ne mutlu bize.” diye konuştu.
<< Önceki Haber Kaz Dağları'nın Dervişi dualarla uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER