Bölücü terör örgütü üyeleri askere ateş açtı

Genelkurmay Başkanlığı, Yazlık köyüne intikal eden onarım ekibine ve refakat eden askerlere bölücü terör örgütü mensubu 5 kişilik bir grup terörist tarafından silahlı saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Bölücü terör örgütü üyeleri askere ateş açtı

Genelkurmay Başkanlığı, 27 Eylül'de elektrik arızasını onarmak maksadıyla, Iğdır Karakoyunlu ilçesi Taşburun köyü mülki sınırları içerisinde bulunan Yazlık köyüne intikal eden onarım ekibine ve refakat eden askerlere bölücü terör örgütü mensubu 5 kişilik bir grup terörist tarafından silahlı saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklama şunlar kaydedildi: "Silahlı saldırıya Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) üzerindeki makineli tüfek ile derhal karşılık verilmiş, açılan karşı ateş üzerine, silahlı saldırı sona ermiş ve anılan bölücü terör örgütü mensupları olay yerinden kaçmıştır. Silahlı saldırı olayında; bakım ekibinde görevli bir elektrik teknisyeni hafif şekilde yaralanmış olup, ekibi taşıyan kamyonetin motor kısmına mermi isabet etmiş ve çıkan yangında araçta maddi hasar meydana gelmiştir. Bakım ekibine refakat eden TTZA ise isabet eden mermiler nedeniyle hasar görmüştür. Iğdır Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla, olay hakkında adli tahkikat başlatılmıştır."

İŞ MAKİNELERİNE HUDUDUN IRAK TARAFINDAN TACİZ ATEŞİ

Yine bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından 17.05 - 17.40 saatlerinde, Şırnak Uludere-Gülyazı Beyaz Tepe üs bölgesine ve bölgede yol yapımında çalışan iş makinelerine hududun Irak tarafından taciz ateşi açıldığı ifade edildi.

Açılan taciz ateşlerine, Beyaz Tepe üs bölgesinde, Düğün Dağı Üs Bölgesinde ve Gülyazı ana üs bölgesinde bulunan askerler tarafından anında karşılık verildiği, yapılan karşı ateşleri müteakip taciz ateşleri kesildiği, olayda, herhangi bir hasar veya zayiatın meydana gelmediği duyuruldu.

TÜRK BAYRAĞINI YAKAN KİŞİ GÖZALTINDA

Ayrıca yine dün kimliği belirlenen bir kişi tarafından, Şanlıurfa Viranşehir Devlet Hastanesi girişindeki Türk bayrağının yakıldığı ve şahsın gözaltına alındığı aktarıldı.

Aynı gün bölücü terör örgütü mensubu 7 teröristin de Şırnak'ta silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu bildirildi.

Cihan
<< Önceki Haber Bölücü terör örgütü üyeleri askere ateş açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER