Ankara'da canlı bomba saldırısı!

Ankara'da ABD Büyükelçiliği'nde patlama meydana geldi.

Ankara'da canlı bomba saldırısı!

Ankara'da Paris Caddesi'nde bulunan ABD Büyükelçiliği'nde patlama meydana geldi. Büyükelçilik binasına giriş izni verilmeyen canlı bomba, elçilik görevlilerinin ve bürokratların kullandığı kapı önünde üzerindeki bombayı patlattı.  Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, üzerindeki bombayı patlatan saldırganın öldüğünü, 1 güvenlik görevlisinin de patlamada hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Yüksel, patlamanın ABD Büyükelçiliği'nin kendi alanı içerisinde gerçekleştiğini söyledi. Kimliği belli oldu Kimliği tespit edilen canlı bombanın 30 yaşlarında ve DHKP-C üyesi olduğu bildirildi. Ayrıca daha önce terör suçundan dolayı cezaevinde yattığı da belirtildi.
Şehit polisin kimliği belli oldu

İçişleri  Bakanı Muammer Güler, saldırıda hayatını kaybeden Türk'ün 1966 doğumlu Mustafa Akarsu olduğunu söyledi.

Yaralı kadın tedavi altına alındı Vali Yüksel, iş takibi için elçilikte bulunan 30-35 yaşlarındaki bir kadının patlamada yaralandığını açıkladı. Numune Hastanesi'ne kaldırılan yaralının daha önce NTV'de diplomasi muhabiri olarak görev yapmış olan gazeteci Didem Tuncay olduğu öğrenildi. Öte yandan olay yerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin 1966 doğumlu Mustafa Akarsu olduğunu bildirdi.
Büyükelçilikten açıklama ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "ABD Büyükelçiliği'nde bir patlama meydana gelmiştir. Gerekli önlemler alınmıştır. Türk emniyet yetkililerine hızlı müdahalesinden dolayı teşekkür ederiz. Daha fazla bilgimiz olduğunda sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz" denildi. Uzmanlar olay yerinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay,  patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Bomba uzmanı ekiplerinin, olay yerindeki incelemesi sürüyor. Polis helikopteri, olay bölgesinde uçuş yaparken, geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis 2. patlama ihtimaline karşı çevredeki apartmanlar da dahil her yeri boşalttı. Türk Kızılayı'ndan 10 afet uzmanı da bölgeye geldi. Davutoğlu, Ricciardone ile görüştü
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, büyükelçilik girişinde meydana gelen patlamanın ardından Büyükelçi Ricciardone'yi arayarak, olayla ilgili üzüntülerini iletti. "Türk yetkililere minnettarız"  ABD Büyükelçiliği'nin kapısı önünde gazetecilere açıklamada bulunan Ricciardone, acil bir şekilde gelişmelere cevap verdikleri için Türk yetkililere minnettar olduklarını belirterek, "Terörizme karşı beraber savaşmaya devam edeceğiz. Bugünkü olay, her iki ülkenin de terörizmden zarar gördüğünü açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu tür eylemler, sorun çözülene kadar bizim kararlılığımızı artırır ve işbirliğimizi daha da ilerletmemizi sağlar" dedi.
Diğer büyükelçiliklerdeki önlemler artırıldı  Patlamanın meydana geldiği Paris Caddesi'nin Çankaya yönündeki girişi demir kalkan bariyerle araç trafiğine kapatıldı. Polis ekipleri, araçları diğer cadde ve sokaklara yönlendirirken, cadde üzerinde bulunan Almanya ve Fransa büyükelçiliklerinde de güvenlik önlemlerinin artırıldığı görüldü. SAMANYOLU HABER OLAY YERİNDE
<< Önceki Haber Ankara'da canlı bomba saldırısı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER