‘Aile boyu fişleme’ skandalına suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı’nın memur alımları öncesinde yaptığı ‘aile boyu’ fişleme yargıya taşındı.

‘Aile boyu fişleme’ skandalına suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı’nın memur alımları öncesinde yaptığı ‘aile boyu’ fişleme yargıya taşındı. Sınava giren yeğeninin fişlenerek sınavdan elenmiş olduğunu öğrenen Eğitim-Sen Kurucu Başkanı Yıldırım Kaya savcılığa suç duyurusunda bulundu.

‘Nefret ve ayrımcılık, özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarının işlendiği belirtilen dilekçede, “Medeni ülkelerde büyük krizlere sebep olan bu türden gelişmeler, ne yazık ki memleketimizde olağan hale gelmiştir.” denildi.

Zaman Gazetesi'nin polis alımlarında ‘aile boyu' fişlenme haberinden sonra konunun mağdurları yargıya başvurmaya başladı. Sınava giren yeğeninin fişlenmesinde adının geçtiğini öğrenen Eğitim-Sen Kurucu Başkanı Yıldırım Kaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak ve polislik sınavı komisyon üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, "Nefret ve ayrımcılık, özel hayatın gizliliğini ihlal, sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi, inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme, siyasi hakların kullanılmasını engelleme, görevi kötüye kullanma ve görevi ihmal suçları işlenmiştir.” denildi. Müvekkilin  fişlendiğini ve yeğeni B.K.'nin bu fişleme sebebiyle 2014 Ekim ayında yapılan polislik sınavından elendiğini öğrendiği belirtildi.

Suç duyurusunda, dilekçeye ek sunulan belgeden bazı şahısların da referans adıyla sınava katılanlar adaylardan bir kısmına ayrıcalık tanınmasını istediğinin görüldüğü de kaydedildi. Söz konusu fişlemelerdeki ayrıntıların bu fişlemelerin doğruluğunun en önemli göstergesi olduğu dile getirildi. Dilekçede ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Sınava giren binlerce insanın bu kadar ayrıntılı özel hayat kayıtlarının başka bir yerde bulunması mümkün değildir.
<< Önceki Haber ‘Aile boyu fişleme’ skandalına suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER