Girişimcilik eğitimi başarıyla tamamlandı


Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Bitlis İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile KOSGEB Müdürlüğü tarafından Bitlis'te açılan girişimcilik eğitimi başarıyla tamamlandı.

Kursun sona ermesinin ardından düzenlenen törenle kursiyerlere sertifikaları verildi. Kursiyerler kendi işlerini kurabilecekleri gibi, işlerini geliştirmek için KOSGEB veya Kalkınma Ajanslarından 30 bin lira hibe desteğinden de yararlanabilecek.
Sertifika töreninde konuşan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Bitlis İl Müdürü Alaattin Aslan, "Küreselleşen dünyada rekabette baş aktör olabilmenin temel unsurlarından birisi girişimciliği teşvik etmektir. Bu nedenle ilimizde en önemsenmesi gereken kurum faaliyetlerimizden birinin girişimcilik eğitimi olduğuna inanmaktayız." dedi.

Kursiyerlerin artık kendi işlerini kurabileceğini ifade eden Aslan, "Bu eğitim sonunda başarılı olan kursiyerler alacakları sertifikalarla kendi işlerini kuracakları veya işlerini geliştirecekleri zaman KOSGEB veya Kalkınma Ajanslarından 30 bin TL hibe desteğinden yararlanabileceklerdir. Ayrıca engellilerden girişimcilik sertifikası alıp kendi işini kuracak olan kişilere de İŞKUR tarafından 36 bin lira karşılıksız hibe desteği sunulmaktadır. İşsizliğin ilimizde yüksek olması nedeniyle siz genç kardeşlerimize ayrı politikalar geliştirme ve bir an önce sizi ilimiz işgücüne dahil etme konusunda çaba sarf etmemiz gerekiyor. Kısa bir girişimcilik eğitimi aldınız ve artık sizler de girişimci adayları olarak ilimiz işgücü piyasasına dahil olacaksınız. İlerde sizleri birer işveren olarak görebilmek umuduyla hepinize başarılar ve kolaylıklar dilerim." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Girişimcilik eğitimi başarıyla tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER